Szent István hagyatéka iránytűként szolgál

Kitüntetéseket adott át Navracsics Tibor.

2024. 08. 20. 12:53
2024. augusztus 20. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter állami kitüntetéseket ad át az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén a Zeneakadémián 2024. augusztus 20-án. MTI/Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szent István hagyatéka minden magyar számára iránytűként szolgál, az augusztus 20-i kitüntetések és azok átadása Szent István hagyatékának ápolásába illeszkedik – fogalmazott Navracsics Tibor, amikor az állami ünnep alkalmából kitüntetéseket adott át. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter hangsúlyozta, 

Szent István hagyatékának és hagyományának folytatása ugyanis nem pusztán sikeres csatákat és átfogó reformokat jelent, hanem olyan hétköznapi cselekedeteket is, amelyekkel folytatjuk elődeink munkásságát.


– Akik elismerésben részesülnek, azok ilyen értelemben is Szent István örökösei, mert mindenki a saját területén tett azért, hogy Magyarország összetartó és nemzetközileg is elismert közösségként létezzen, egy olyan időszakban, amely válságoktól terhes, amikor sokak számára a jövő bizonytalan.

A kitüntetésben részesülők tettei, munkája az, ami lehetővé teszi, hogy amikor Magyarországról gondolkodunk, akkor a jövőről is gondolkodunk, és olyan példaképeket találjunk magunknak, akik értékeikben, munkáikban, hozzáállásukban és életpályájukban megtestesítik azt a jövőt, amit szeretnénk Magyarországnak – mondta a miniszter.
Navracsics Tibor kitért arra is, hogy a kitüntetések átadása mindig megtisztelő szerep, hiszen ezen keresztül egy egész közösség értékeli azoknak a munkáját, akik kiemelkedőt alkottak, és különösen megtisztelő ez Szent István napján.

– Szent István hagyatéka minden magyar számára iránytűként szolgál a mindennapjainkban, a kiemelkedő tettek megítélése során, s az nem maradhatott volna fenn, ha magyarok milliói nem tartották volna saját maguk számára mércének

 – hangsúlyozta.
Az ünnepségen a miniszter Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket, valamint Életmentő Emlékérmeket adott át.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.