Tömegek indultak a Balatonra, elesett az M7-es

Szombat reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2024. 08. 17. 8:56
Letenye, 2020. július 11.
Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelõ elõtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelõnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezõen regisztrálják belépõket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.
MTI/Varga György
Fotó: MTI/Varga György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több autópályán is torlódásra kell számítani balesetek miatt, illetve a közkedvelt szabadidős és kirándulóhelyek felé is hosszabb menetidőre kell készülni a megnövekedett forgalom miatt – közölte az Útinform.

Főleg az M7-es, az M1-es, az M3-as és az M5-ös autópályán kell telített sávokon autózni.

Az M1-es autópályán az M1–M7 elválástól a Győr felé vezető oldalon a 18-as kilométernél baleset történt. Sávzárásra, torlódásra kell felkészülni. Ezt leszámítva is telítettek a sávok Győr felé, de más nagyobb fennakadásra nem kell számítani.

Az M7-es autópályán a fővárostól a Balaton felé olyan erős a forgalom, hogy telített sávokon lehet autózni, és Budapest és Martonvásár között, továbbá a Váli völgyi szakaszon is időszakosan tolódnak a járművek. Lassabb haladásra kell készülni.

Az M5-ös autópályán a főváros felé az M0-s csomópont közelében a 24-es kilométernél baleset miatt zártak le egy sávot. Torlódik a forgalom.

Az M5-ös autópályán az M43-as autópálya és a Balástya csomópont között a Budapest felé vezető oldalon a 157-es kilométernél felborult egy teherautó. A külső sávot lezárták. Kisebb torlódással kell számolni.

Az M4-es autóúton, Budapest felé a 36-os kilométernél baleset miatt zárták le a külső sávot a monori szakaszon. Itt is kisebb torlódással kell számítani.

 

Kamionstop felfüggesztve

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása augusztus 17-én szombaton 15 órától augusztus 18-án vasárnap 22 óráig, továbbá augusztus 19-én hétfőn 22 órától augusztus 20-án kedden 22 óráig lett volna érvényben, azonban

a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakokban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között, valamint hétfő 22 óra és kedd reggel 6 óra között felfüggesztik

– közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is. A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.