Vegyvédelemre is képzik a területvédelmi tartalékosokat

A tízhetes alapkiképzésük ötödik hetében Ócsán készülnek az önkéntesek.

Forrás: MTI2024. 08. 07. 20:19
Ócsa, 2024. augusztus 7.
Területvédelmi tartalékos az ócsai kiképzõbázis tûzakadálypályáján 2024. augusztus 7-én. Ócsán zajlik a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, Megvédem! elnevezésû toborzó kampány keretében már bevonult katonák vegyvédelmi és tûzakadály kiképzése.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ócsán tartják a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, megvédem! elnevezésű toborzókampány keretében már bevonult katonák vegyvédelmi és tűzakadály kiképzését – mondta Tőkés Bertalan alezredes, a Magyar Honvédség 1. Területvédelmi Ezred törzsfőnöke szerdán a kiképzőbázis tűzakadálypályáján.

A tízhetes alapkiképzés ötödik hetében most a katonák vegyvédelmi képzése zajlik. A kiképzés során a katonák megtanulják, hogy válság esetén hogyan kell a védőeszközeiket használni, felkészülnek arra, hogy a harci tüzeket hogyan kell kezelni, és a foglalkozás utolsó részeként végigmennek a tűzakadálypályán – mondta az alezredes.

A kiképzésen részt vevő honvédok között hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák is vannak

– emelte ki a törzsfőnök. Hozzátette: a tízhetes alapkiképzési program biztosítja a katonák részére, hogy akár már menet közben is változtathassanak karriercéljaikon, a tartalékos állományból akár a szerződéses vagy hivatásos állományba is átléphetnek.

Ócsa, 2024. augusztus 7.
Területvédelmi tartalékosok gázsátor kiképzéshez készülõdnek az ócsai kiképzõbázison 2024. augusztus 7-én. Ócsán zajlik a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, Megvédem! elnevezésû toborzó kampány keretében már bevonult katonák vegyvédelmi és tûzakadály kiképzése.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Havasi Gergő szakaszvezető elmondta, azzal szeretné buzdítani azokat, akik elgondolkodtak azon, hogy belépnének a területvédelmi tartalékos állományba, hogy ez rengeteg pozitívummal jár, az anyagi és társadalmi megbecsülés mellett az elsajátított tudás a civil életben is jó hátteret biztosít és hasznosítható. A területvédelmi tartalékosok feladatai közé tartozik a honvédség kötelékén belül az árvízi védekezés, az ipari vagy természeti katasztrófák elhárítása, megelőzése, de szerepet vállalhatnak a határvédelemben is – tette hozzá.

Ócsa, 2024. augusztus 7.
Területvédelmi tartalékosok az ócsai kiképzõbázis tûzakadálypályáján 2024. augusztus 7-én. Ócsán zajlik a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, Megvédem! elnevezésû toborzó kampány keretében már bevonult katonák vegyvédelmi és tûzakadály kiképzése.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Borítókép: A helyszínen készült kép (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.