Magyarországon továbbra sem engedélyeznek Izrael ellenes tüntetéseket

A Belügyminisztérium egyeztetést tartott a Mazsihisszel a bosnyák szurkolók miatt.

Forrás: MTI2024. 09. 24. 21:41
BOSNYÁK SZURKOLÓK (FOTÓ: MTI/Hegedüs Róbert)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon továbbra sem engedélyeznek Izrael ellenes tüntetéseket – jelentette ki a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével folytatott találkozóján a szövetség keddi közlése szerint.

Bolcsik Zoltán államtitkára hétfőn soron kívül fogadta Grósz Andort, a Mazsihisz elnökét, aki a bosnyák szurkolók korábbi budapesti vonulása miatt kezdeményezett találkozót – tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Közleményük szerint a találkozóra azután került sor, hogy a Mazsihisz elnöke közvetlen megkeresésben és nyilvános nyilatkozatban is rendkívüli egyeztetést kért Pintér Sándor belügyminisztertől a Magyarország – Bosznia-Hercegovina Nemzetek Ligája mérkőzés előtt, rendőri kíséret mellett a zsidó negyedben lezajlott szurkolói felvonulás miatt. Grósz Andor a Mazsihisz elnökeként és a közösség nevében egyaránt aggodalmát fejezte ki az esemény kapcsán, különösen a magyarországi Holokauszt 80. évfordulójának évében – írták.

A Mazsihisz azt közölte: Bolcsik Zoltán ígéretet tett arra, hogy a kormány tartja magát a zéró tolerancia elvéhez, és a Belügyminisztérium még fokozottabban figyel arra, hogy hasonló jelenség a jövőben ne fordulhasson elő. Az államtitkár egyértelműen kijelentette, hogy Magyarországon továbbra sem engedélyeznek Izrael ellenes tüntetéseket – olvasható a kommünikében.

Azt írták, Grósz Andor emellett azzal a kéréssel fordult a Belügyminisztérium államtitkárához, hogy fokozzák a Mazsihisz intézményeinek védelmét. Megállapodtak abban, hogy a zsidó közösség biztonságának szavatolása érdekében továbbra is szorosan együttműködnek.

Borítókép: Bosnyák szurkolók (Fotó:MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.