Vérszemet kapott egy közös képviselő, tizenhat és fél millió forintot nyúlt le a rá bízott társasházaktól

Mindössze kétezer forintot adott vissza.

2024. 09. 09. 15:17
A Havanna lakótelep felújított házai.
Fotó: MTI/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki két társasház képviselőjeként összesen tizenhat és fél millió forintot sikkasztott el.

A vádirat szerint a győri nő az általa kezelt egyik társasház bankszámlájáról a saját számlájára több millió forintot utalt át, emellett jelentős összegeket vett fel készpénzben is, és a házi pénztárat is magáncélokra használta. Az okozott kár meghaladta a 14 millió forintot, amiből mindössze kétezer forintot térített vissza. A másik társasház számlájáról további több mint kétmillió forintot utalt át magának.

Az ügyészség súlyos sikkasztással vádolja a nőt, akire akár tizenkét év börtönbüntetés is várhat. Az ítéletet a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.