Betört a Duna Bajára + galéria

A Duna Bajánál várhatóan 914–920 centiméter között tetőzik jövő hét elején.

2024. 09. 21. 14:16
Baja, 2024. szeptember 21.
A megáradt Duna Bajánál, a folyóparti üdülõövezetben 2024. szeptember 21-én.
MTI/Kacsúr Tamás
Fotó: Kacsúr Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vízügy előrejelzései szerint a védekezés tetőpontja Baján hétfőn lesz – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs ülése után tartott tájékoztatón.

Bajára kell a legvégén különösen odafigyelni. Ott szokott nehézség adódni, oda a Petőfi-szigethez majd el is kell menni

– ismertette a kormányfő.

A bajai operatív törzs minden reggel ülésezik – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál. A szombati ülésen is értékelték az éjszaka eseményeit és meghatározták az árvízi védekezés napi feladatait.

Zsigó Róbert miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője a lapnak elmondta: ma is megnézték, mekkora a vízállás.

Most 850 centiméter körül van a Duna Bajánál. 914–920 centiméter között tetőzik várhatóan szeptember 23–24-én. Volt egy szemle a Petőfi-szigeten

– közölte a képviselő. Zsigó Róbert arról is beszélt, hogy végigjárták a megépített és megerősített töltést.

– Deponálva vannak zsákok, elő vannak készítve a gépek. Folyamatos járőrözés van a megépített gáton, hogy ha bármi történne, akkor azt tudjuk kezelni. Ezt néztük végig. Mindenki végzi a munkáját. Folyamatosan figyelni kell a gát állapotát, a vízállást. Az előkészületek arra, hogy megvédjük a Petőfi-szigetet, megtörténtek, amit lehetett, azt megcsináltuk – tájékoztatott a politikus.

A lap arról is beszámolt, hogy a Tolna Vármegyei Védelmi Bizottság elrendelte az 55-ös számú főúton a Baja–Pörböly közötti útszakasz részleges lezárását az árvízhelyzetre való tekintettel szeptember 21-én 22 óra és szeptember 22-én négy óra között, továbbá szeptember 22-én 22 óra és szeptember 23-án négy óra között. A jelzett időpontok között az úton való haladás óránként rendőri felvezetéssel történik. A lezárás feloldásáig kérik a lakosság megértését és türelmét.

Borítókép: Áradás Baján (Fotó: MTI/Kacsúr Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.