A tűzszerészek laktanyáját fenyegeti az áradó Duna + videó

A katonák rendkívüli védekezési munkálatokat folytatnak.

2024. 09. 21. 13:34
Arvizi vedekezes Pilismarot elo NAP-09
Fotó: Németh András Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten a Duna ezekben az órákban éri el tetőzési szintjét, és az árvízveszély miatt fokozott figyelemre van szükség. Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred laktanyáját is elérte az áradó folyó, így az ott állomásozó katonák rendkívüli védekezési munkálatokat folytatnak. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter videóban számolt be az árvíz elleni küzdelemről.

A miniszter kiemelte, hogy az operatív törzs ülése után azonnal a Duna-parton található tűzszerész és folyamőrezredhez sietett, ahol

a katonák éjt nappallá téve dolgoznak a laktanya védelméért.

A víz ereje nagy kihívást jelent, de az ezredes munkacsoportot rendelt be az épület megóvására, és a katonák készen állnak rá, hogy bárhol beavatkozzanak, ahol szükség van rájuk. 

Szalay-Bobrovniczky kiemelte a tűzszerész ezred szerepét, amely nemcsak az árvízi védekezésből veszi ki a részét, hanem az ország számos pontján második világháborús lőszerek hatástalanításában és speciális tűzszerész feladatok ellátásában is közreműködik. A miniszter hozzátette, hogy a mostani helyzetben az összefogás és a kitartás a legfontosabb, hiszen a katonák elhivatottsága, ereje és bátorsága nélkülözhetetlen a béke és a biztonság megőrzéséhez.

A tetőzés ideje alatt is folytatódik a védekezés, és az összefogás erejével igyekeznek megakadályozni a károk további terjedését.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Németh András Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.