Ezeket az utakat zárták le az áradás miatt

Forgalmi és közlekedési információk szombaton délelőtt.

2024. 09. 21. 12:04
HZ1_7151
20240921 budapest arviz havran zoltan magyar nemzet
Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország különböző területein balesetek, karbantartási munkák és a Duna áradása miatt számos úton és autópályán kellett forgalomkorlátozásokat bevezetni. Az alábbiakban az Útinform tájékoztatása alapján összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat. 

Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé, Mosonmagyaróvár térségében egy teherautó a 162-es kilométernél hídpillérnek ütközött. Az érintett szakaszon a forgalmat megállították, a határ felé csak az ellenkező oldalra átterelt sávon lehet haladni.

Szintén az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr elkerülő szakaszán egy kamion a szalagkorlátnak hajtott. A 119-es kilométernél a rendőrség letereli a forgalmat, a 123-as kilométernél lehet visszatérni a pályára. A torlódás meghaladta a két kilométert.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán a Gyöngyös után kiépített terelés előtt, a 85-ös kilométertől három kilométeren keresztül torlódnak vissza a járművek.

Az M5-ös autópályán Röszke felé, az M0-s autóút csomópontja után karbantartási munkák miatt a 23-as és a 24-es kilométer között csak a belső sáv járható, az M0-s irányába torlódik a forgalom.

Az M86-os autóúton Szombathely felé, Répcelak térségében egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött, a 16-os kilométernél csak a külső sáv használható.

Sokan haladnak, emiatt lassul, torlódik a forgalom az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Érd és Pázmánd között.

Az M7-es autópályán lezárták a Letenye felé vezető oldalon a Martonvásár csomópont le- és felhajtó ágát felújítási munkák miatt. Aki teheti, a 42-es Kápolnásnyék csomópontnál forduljon meg.

Letenye, 2020. július 11.
Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelõ elõtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelõnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezõen regisztrálják belépõket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.
MTI/Varga György
Torlódásokra kell számolni (Fotó: MTI/Varga György)

 

Lezárt utak

A Duna áradása és az árvízvédelmi munkák miatt több úton is jelentős forgalomkorlátozásokat vezettek be, különösen Pest és Komárom-Esztergom vármegyében.

HZ1_7114
Sok közutat nem lehet megközelíteni az árvíz miatt (Fotó: Havran Zoltán)

 

Pest vármegye

A 2-es főút Sződliget előtt és Vác közelében lezárva. A javasolt terelőút az M2-es autóút.

A 12-es főúton Nagymaroson útszűkület és lezárások vannak, forgalomterelés a 2-es főút felé.

A Tahitótfalu–Vác összekötő úton a 3-as és 4-es kilométer között teljes útzár.

A Szentendrei szigeten a Tahitótfalu–Kisoroszi út egy szakaszát elöntötte a víz, Kisoroszi közúton nem megközelíthető.

 

Komárom-Esztergom vármegye

A 10-es főút Dunaalmás–Almásfüzitő, valamint Süttő és Neszmély között lezárva.

A 11-es főúton Dömösnél és Esztergom nyugati határában teljes útlezárás árvízvédelmi munkák miatt.

 

Győr-Moson-Sopron vármegye

A 14-es főúton a Vámosszabadi ártéri híd lezárva, a határátkelő nem használható. Kerülőút: az M15-ös autóút és a Monostori-híd.

 

Fejér és Bács-Kiskun vármegye

Több komphoz vezető utat lezártak, így a Tass és Dunaújváros, illetve a Szigetújfalu–Ercsi kompút sem használható.

 

Tolna vármegye

Az 55-ös főúton Baja térségében sebességkorlátozás van érvényben a vadmozgás miatt.

 

Kerékpárutak

Pest vármegyében több Duna-menti kerékpárút lezárva, például a Vác–Sződliget közötti, valamint a Budapest–Szentendre közötti EV6 útvonal.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a Dunaszeg és Ásványráró közötti kerékpárút lezárva.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.