Durvul a helyzet Bécsben: katonákat vetnének be a migránsok ellen

A katonaság bevetése maradt az egyetlen megoldás a rend helyreállítása érdekében – mondta Dominik Nepp, az Osztrák Szabadságpárt bécsi elnöke. Kiemelte: ha a fegyveres erők meg tudják védeni a nagykövetségeket, akkor ugyanezt kell tenniük a hétköznapi emberekkel is.

Forrás: Ripost2024. 09. 03. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemes megfontolni a Bécsbe utazást, mert Ausztria fővárosában mára veszélyessé vált a közbiztonság helyzete – számolt be róla a Travelo a Ripost cikkére hivatkozva. Mint írták, az osztrák Szövetségi Hadseregnek kell rendet tennie Bécs utcáin, hogy ne legyen több lövöldözés és késelés, amiről egy hétfőn sugárzott televíziós interjúban beszélt Dominik Nepp, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi elnöke. Szerinte 

az államhatalom megbukott és képtelen megfékezni a migránsbandák okozta erőszakhullámot, így a katonaság bevetése maradt az egyetlen megoldás a rend helyreállítása érdekében.

– A közelmúltban elkövetett csoportos bűncselekmények megmutatták, hogy a biztonság és a közrend már nem garantált Bécsben. Ahogy a fegyveres erők meg tudják védeni a nagykövetségeket, úgy az átlagos emberek megvédésére is képesnek kell lenniük – fogalmazott az ORF osztrák közszolgálati hírcsatorna műsorában Nepp, hozzátéve, hogy száz katona azonnal rendet tudna teremteni a város utcáin.

 

Csak idő kérdése

Az FPÖ bécsi elnöke szerint a fegyvereseket olyan migrációs gócpontokra kellene telepíteni, ahol az elmúlt időszakban kiemelkedően megnőtt az életellenes és köztörvényes bűncselekmények száma. Példaként említette Bécs híres-hírhedt bevándorlónegyedét, Favoritent, a belvárosi Reumannplatz metróállomást, a Praterstern és a Handelskai vasútállomásokat, valamint a U6-os metró teljes szakaszát. Nepp úgy vélte, 

hogy a katonák behívása a fővárosba csak politikai akarat kérdése, és Michael Ludwig bécsi polgármesternek minden jogosítványa megvan ehhez. Csak idő kérdése a fegyveresek bevetése, ezért jobb minél előbb megtenni.

A témához kapcsolódóan a politikus azt is kijelentette, hogy az FPÖ nem utasítja el a migrációt, amíg az legális és szabályozott keretek között zajlik. Az Osztrák Szabadságpárt véget akar vetni az ellenőrizetlen családegyesítésnek és a menedékjoggal való visszaélésnek, miközben csak olyan bevándorlóknak adna állampolgárságot, akiknek megfelelő végzettségük van és sikeresen beilleszkedtek az osztrák társadalomba.

Mint ismert, Bécs bevándorlók lakta kerületeiben ugrásszerűen megnőtt a bejelentett bűncselekmények száma az elmúlt időszakban. A legfrissebb rendőrségi statisztikák szerint az osztrák fővárosban naponta átlagosan 460 bűncselekményt követnek el, és a gyanúsítottak körülbelül 52 százaléka migrációs hátterű. Ezenkívül a közbiztonság romlása miatt a kormány a büntethetőség korhatárának 12 évre csökkentését tervezi. A hadsereg közterületeken történő bevetése egyáltalán nem példa nélküli Európában: az év elején Svédországban vezényelték az utcákra a fegyveres erőket a példátlan bűnözési hullám megfékezéséért.

Borítókép: Bevethetik a hadsereget Bécsben a migránsbandák ellen (Fotó: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.