„A lányok félelemből fejkendőt hordanak”

A bécsi iskolák drámai állapotáról ír könyvében egy iskolaigazgató.

Forrás: V4NA2024. 09. 02. 5:50
-Muszlim diákok érkeznek egy milánói iskolába 2006. október 11-én. (Fotó: AFP/Paco Serinelli)
Illusztráció. Muszlim diákok Fotó: Paco Serinelli Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Klar, egy bécsi középiskola igazgatója az osztrák főváros iskoláiban uralkodó drámai állapotokról számol be új könyvében – hívja fel rá a figyelmet a Kath.net katolikus hírportál.

„Az iszlám ma már mindenütt jelen van a bécsi iskolákban” – jelentette ki Christian Klar, egy bécsi középiskola igazgatója, aki az oe24 hírportálnak adott interjújában az osztrák főváros iskoláiban uralkodó drámai állapotokról számolt be.

Mint mondja,

egyes lányok félelemből viselnek fejkendőt. Mások iszlám meggyőződésből viselnek egész testüket eltakaró fátylat.

Klar ezt tiltja az iskolájában, és országos szabályozást szeretne. Mint mondja: „Nagyon szeretnék egy nagyon világos, szigorú irányelvet például a ruházkodási szabályokról, amelyet a médiában is nyilvánosságra hoznának. Hogy mindenki számára, aki Ausztriában él, egyértelmű legyen, hogy mi nem ezt akarjuk.”

Az iskolaigazgató Mi folyik az iskoláinkban? című könyve augusztus 30-án jelent meg, és drámai riportokat tartalmaz – írja a Kath.net katolikus hírportál, amely kiemel néhány esetet.

Egy diák például azzal fenyegetőzött az iskolában, hogy leszúrja az igazgatót, míg egy másik fiú, aki konkrét bűncselekményt követett el, csak férfi rendőrökkel volt hajlandó szóba állni.

A Klar beszámol olyan tanulókról, akik iszlám imatermet követelnek az iskolában, de egyáltalán nem toleránsak más vallásokkal szemben, és öt fiatal lányról is ír, akik lefátyolozva mentek iskolába, miután tömegesen szexuálisan zaklatták őket. Szüleik tanácsára meg akarták védeni magukat a további hasonló esetektől.

Klar könyvének hangneme nyugodt és tárgyilagos, de a világos és szigorú szabályok mellett áll ki:

Ha meg akarjuk őrizni világi társadalmunkat, akkor vigyáznunk kell rá. És az intoleranciát nem toleranciával kell ellensúlyozni

– emeli ki.

Borítókép: Illusztráció. Muszlim diákok (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.