Elárulta a meteorológus, hogy meddig tart még idehaza a kánikula

A rejtély megoldása a cikkben.

Forrás: 24.hu2024. 09. 03. 14:00
forróság, hőség, kánikula
Illusztráció Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hőségriasztással indult az idei tanév idehaza, amely extrém helyzetnek számít, idén szeptember 2-án az ország nagy részén 25, délen 27 fok feletti átlaghőmérsékletre figyelmeztetett a Hungaromet, és a helyzet kedden és szerdán sem különösebben változik.

Pár napig még jó eséllyel dőlnek majd a napi melegrekordok, utána jön némi enyhülés, de jelentős lehűlés egyelőre nem látszik.

– fogalmazott a 24.hu-nak Molnár László meteorológus. A Kiderül munkatársa beszélt arról is, hogy a csúcsértékek kedden 32-37, szerdán 31-36 fok között várhatóak, és csütörtökön sem számíthatunk komolyabb enyhülésre, talán egy-egy helyi zápor vagy zivatar enyhítheti a hőséget. 

A hétvégére nyugaton 30 fok körül alakul majd a hőmérséklet a felhők és az esők miatt. Keleten is 35 fok alatt maradnak a csúcsok.

A továbbiakról azt mondta a portálnak, hogy csapadék többfelé akad majd, de egyelőre nem tudni, hogy mennyi és hogy hogyan oszlik meg az ország területén. De ez még mindig nem lesz annyira számottevő, hogy beköszöntsön az ősz. 

Hétfőtől pedig kellemes nyárközepi idő jön, igaz, hosszabb időre változékony, záporokkal és zivatarokkal tarkított, fülledt, július végi melegre kell számítani, 27-32 fokos maximumokkal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.