Úgy veszi a magyar a használt autót egymillió alatt, mintha nem lenne holnap, mutatjuk a legnépszerűbb modellt

Legalább négyszázezeren érdeklődtek.

Forrás: Világgazdaság2024. 09. 03. 13:33
Empty,Parking,Lots,,Aerial,View., parkoló
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem négyszázezer telefonos érdeklődés érkezett idén a tíz legnépszerűbb, egymillió forintos vételár alatti személyautóra, ebből pedig készítettek egy listát – írja a Világgazdaság a Használtautó alapján. 

Az összeállított toplista átlagéletkora 20,7 év, átlagára pedig 518 750 forint és azon olyan alsó-középkategóriás autók találhatók, amelyekből nagy a kínálat, illetve, alkatrészellátásban és szervizlefedettségben is élen járnak. Horváth András, a portál autópiaci szakértője azt mondja, a legfrissebb adataikból jól látszik, hogy átlagosan mennyit tud autóra költeni a magyar háztartások többsége. Hozzáfűzte, ebből rögtön világossá válhat az is, hogy miért öregedik évről évre a hazai autópark. 

A toplista élén 364 ezer forintos átlagárral a Suzuki Swift nemcsak a legolcsóbb, hanem a legnépszerűbb modell is. Több mint háromszor annyi érdeklődés érkezik rá, mint a tizedik helyen álló Peugeot 206-ra.

A Swift 22,3 éves átlagéletkorát csak a Volkswagen Golfok 22,9 éves átlagéletkora múlja felül, míg 

18,8 évével átlagosan a Ford Focus számít a legfiatalabbnak. 

Megjegyzik, akár egy 22 éves BMW-t is meg lehet csípni  660 ezer forintos átlagárral.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.