Hernádi Ádám, Esztergom vezetője lett az Év Polgármestere

Kiosztották ezen kívül a „Sikeres Városok Kulcsa” díjat is.

2024. 09. 18. 22:41
HERNÁDI Ádám
HERNÁDI Ádám, Esztergom polgármestere (Fotó: MTI/Purger Tamás)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hernádi Ádám, Esztergom első embere a díjat Dukai Miklóstól, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkárától és Oltványi Tamástól, a Szféra Európa Kft. ügyvezetőjétől vette át Karcagon.

Az önkormányzati világ legnívósabb elismeréséről augusztus 1. és augusztus 31. között lehetett szavazni. Idén azok a városvezetők kaphattak érvényesen voksot, akik a június 9-i választáskor hivatalban voltak. A díj Szász Endre linómetszete volt.

A szavazatok alapján az Év Alpolgármestere Szeles Szabolcs (Győr) lett, míg az Év Jegyzője Bodnár Attila (Badacsonytomaj) lett.

Kiosztották ezen kívül a „Sikeres Városok Kulcsa” díjat is. Idén Veszprém, Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza és Debrecen kapta meg ezt az elismerést.

A települések vezetőit 1995 óta évente jutalmazzák. Polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők ebből az alkalomból először 1995-ben találkoztak egymással Veszprémben – közölte a minisztérium.

Borítókép: Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere (Fotó: MTI/Purger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.