Kigyulladt egy panellakás a XV. kerületében, egy idős férfi meghalt

A tűzoltók kimentették a magatehetetlen férfit, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2024. 09. 27. 10:11
Tűzoltók dolgoznak egy kőbányai társasházban 2021. január 7-én, miután tűz ütött ki az épület egyik 9. emeleti lakásában. Egy nő a helyszínen meghalt.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy idős ember meghalt, miután kigyulladt a lakása egy Budapest XV. kerületében lévő társasházban csütörtök este. A katasztrófavédelem arról kapott jelzést, hogy füstöl a társasház egyik lakása – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A tűzoltók négy járművel vonultak a Zsókavár utcai tízemeletes panelházhoz, aminek a nyolcadik emeletén keletkezett tűz. A lakásba való bejutást biztonsági rács nehezítette. 

A tűzoltók a lakásból egy idős, magatehetetlen férfit vittek ki, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

 tűz a lakás étkezőjében keletkezett, öt négyzetméteren lambéria, egy asztal és székek égtek. Az épületet nem kellett kiüríteni, az oltás idejére a társasház többi lakóját a tűzoltók arra kérték, hogy maradjanak a lakásukban. A tűz megfékezése és a lépcsőház kiszellőztetése után a lakók elhagyhatták ingatlanjaikat.

A tűz körülményeinek feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem a rokonok okostelefonjára is jelzést küld. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.