Vakcina sincs az új koronavírus-variáns ellen, cserébe elég jól terjed, mutatjuk, mik a tünetek

Íz- vagy szaglásvesztés nem jár vele.

Forrás: Világgazdaság2024. 09. 27. 14:13
Close,Up,Of,Ill,Unhealthy,Little,Girl,Child,Lying,Alone,megfázás,gyerek,koronavírus
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus új mutációja egész Európában jelen van, és mivel a járvány elleni védekezésnek már nyomát sem látni a városokban, a betegség könnyen terjed – írja a Világgazdaság. A tényt egyébként a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) is alátámasztotta a 38. heti szennyvízadatokkal. A koronavírus ismételt megjelenéséről a Magyar Nemzet is írt, erről alább bővebben is olvashat. 

A Világgazdaság az összeállításában most arról ír, hogy az új variáns neve XEC, és ezt nem Amerikában, hanem Európában mutatták ki először, egészen pontosan Olaszországban. Rusvai Miklós szavai szerint a Covid új változata klasszikus náthás tüneteket okoz, és nem jár vele íz- vagy szaglásvesztés. 

Az új Covid verziója köhögést, tüsszögést, orrfolyást, torokfájást és fáradtságot okoz.

Magyarországon egyébként még nincs elérhető vakcina az új Covid-variáns ellen, de amint lesz, tájékoztatják a lakosságot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.