Levonul az árhullám: megnyitják a 11-es utat Visegrád felé

Kilométeres torlódás az M0-son.

2024. 09. 23. 17:50
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban számos baleset és forgalomkorlátozás nehezíti a közlekedést az ország autópályáin és főútjain, valamint több útszakaszt lezártak áradások miatt.

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a Komárom–Nagyigmánd csomópont közelében egy személyautó borult fel, ami jelentős torlódást okozott. A 86-os kilométernél forgalomkorlátozás van érvényben – írja az Útinform.

Az M5-ös autópályán, Röszke irányába, Lajosmizse térségében több jármű ütközött össze, és csak egy sáv járható a 72-es kilométernél. Az érintett szakaszon hosszú torlódás alakult ki.

Az M60-as autópályán, a 16-os kilométernél egy műszaki hibás jármű vesztegel a korábban kiépített terelésben, így a forgalom itt is akadályozott.

Az M0-s autóút déli szektorában, a hárosi Nagy-Duna-hídon baleset történt az M5-ös felé vezető oldalon. A 15-ös kilométernél egy sávot lezártak, ami négy kilométeres torlódáshoz vezetett.

Megnyitják azonban az árvíz miatt lezárt 11-es utat Visegrád felé 17.30 körül, erről posztolt Esztergom polgármestere, Hernádi Ádám:

Az árvízhelyzet miatt több útszakasz került lezárásra. Bács-Kiskun vármegyében például a Nagybaracska–Mohács, Tass hajóállomás, Géderlak révhez és Solt révhez vezető utakat zárták le. Pest vármegyében számos főút, például a 2-es és 12-es főút, valamint több kompút is használhatatlan az áradások miatt. Győr-Moson-Sopron vármegyében a kerékpáros közlekedést érinti a lezárás az Ásványráró–Dunaszeg közötti szakaszon.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Krizsán Csaba)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.