„Ne kelljen elővennem, mert nagyon nagy bajok lesznek” – így zsarolt a férfi, aki csak a védteleneket fosztogatta

Minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség. Az elkövető, miután a kiskorú sértettől elkért nyakláncot zsebre tette, egy ollóval megfenyegette a gyereket, hogy a pénzét is adja át.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 12. 15:24
A rendőrség által a helyszíni szemle során készített fényképeken a rablás helyszíne látható. Fotó: Magyarország Ügyészsége
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a kecskeméti hajléktalan férfi 2024. március 9-én, a belvárosban összetalálkozott a 15 éves sértettel, akivel beszélgettek. Az elkövető elkérte a fiú 3000 forint értékű fém nyakláncát azzal az ürüggyel, hogy szeretné megnézni. A vádlott a nyakláncot nem adta vissza, hanem zsebre tette. Ezután a férfi pénzt kért a sértettől, aki nem akart adni. Emiatt a vádlott kinyitotta a rajta lévő pulóver zsebét, hogy az ollót a fiú láthassa, és megfenyegette, hogy 

ne kelljen elővennie, mert nagyon nagy bajok lesznek.

A fenyegetés hatására a fiú a nála lévő ezerötszáz forintot átadta az elkövetőnek, aki ezt követően távozott.

A vádlott fiatalkorú társával – az ügy másik vádlottjával – együtt, hat nappal korábban, Kecskeméten, egy buszmegállóban odalépett egy 13 éves gyermekhez. A férfi szorosan a sértett mellé ült, míg a fiatalkorú társ állt. A két elkövető egymást követően pénzt kért a gyerektől, aki nagyon megijedt tőlük, ezért mindkét vádlottnak adott 500-500 forintot.

A kecskeméti rendőrök a férfit a rablást követő nap azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás és kifosztás bűntettével, míg fiatalkorú társát kifosztás bűntettével vádolja. A férfi ellen végrehajtandó, míg társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.