Megszületett az ítélet a bulinegyedben ész nélkül tomboló fiatalemberek ügyében + videó

A Fővárosi Főügyészség vádirata alapján a bíróság elítélt három férfit, akik a bulinegyedben még 2022-ben estek egymásnak. A garázda verekedés eredményeképpen egyikük életveszélyes sérülést szenvedett, azonban az eljárásban rendezték viszályukat.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 12. 14:06
bulinegyed  romkocsma
illusztráció Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat lényege szerint egy 22 és egy 23 éves férfi együtt szórakozott és italozott a VII. kerületben, 2022. január 8-ról 9-re virradóan. Találkoztak egy barátjukkal, és éppen a Dob utcából indultak volna haza, várták a taxijukat. A közelükben tartózkodott a harmadik vádlott – egy 31 éves férfi –, aki szintén ittas volt, és ok nélkül sértegette a két huszonévest, ami miatt szóváltás alakult ki közöttük. Időközben megérkezett a taxi, így a két fiatalabb vádlott és barátjuk a kocsi felé indult.  Mivel azonban a 31 éves vádlott folytatta a sértegetést, a két huszonéves visszament hozzá, hogy elégtételt vegyen a viselkedéséért.

A 22 éves férfi hevesen gesztikulálva, fenyegetően szidalmazni kezdte a 31 évest, a 23 éves pedig meglökte és kis erővel meg is ütötte, majd elindult a taxi felé. A megütött ekkor a még ott álló 22 évesre támadt, aki a kihívást elfogadva többször visszaütött, miközben az egyik kezét előre nyújtotta, hogy távol tartsa magától őt.  Ezt észlelve a 23 éves is visszafordult és bekapcsolódott a verekedésbe, amely során a 31 éves egyszer el is esett, de, mikor felhúzták, folytatódott a küzdelem.

A 22 éves úgy megütötte a 31 évest, hogy utóbbi a lendülettől megperdülve, tompítás nélkül hanyatt esett, tarkóját az útburkolatba ütötte. 

A férfi elveszítette az eszméletét és életveszélyes sérülést szenvedett.

 A 23 éves vádlott értesítette a mentőket és a 22 éves társával a helyszínen maradt, az idősebb vádlott később felépült. A Fővárosi Főügyészség a 22 éves terheltet életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a két másik vádlottat pedig csoportos garázdasággal vádolta meg.

A vádlottak a bűncselekmények elkövetését beismerték, megbánták, egymástól bocsánatot kértek, a 22 éves férfi jelentős anyagi jóvátételt fizetett a 31 évesnek.

A Fővárosi Törvényszék váddal egyezően bűnösnek mondta ki a három férfit, ezért a 22 évest két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztette, a 31 évest 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, a 23 évest pedig két évre próbára bocsátotta. Az ítélet a 22 éves férfi kapcsán jogerős lett.

A videófelvételen a szóváltás megindulása és a verekedés látható addig a pontig, amíg a 31 éves férfit a 22 éves erősebben megüti. 

A verekedésről videó is készült, ezt ide kattintva tekintheti meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.