Jelentősen nőttek a bérek a kórházakban és sokat fejlődtek az intézmények is

Jelentősen emelkedtek az orvosi bérek és komoly felújítások kezdődtek meg a magyar kórházi rendszerben az elmúlt években – mondta Velkey György János. A Magyar Kórházszövetség elnöke azt is jelezte, hogy az ápolói bérek bár lassabban, de felzárkóznak, a hálapénz rendszere pedig megszűnt.

Forrás: Növekedés.hu2024. 09. 12. 13:06
kórház
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a kötcsei pikniken felidézte, hogy 2010-től jelentősen emelkedtek az orvosi bérek, nyolcezer orvossal több van, mint korábban, illetve azt is jelezte, hogy évről évre egyre több kórházi részleg lett klimatizált. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy van még teendő a területen.

Velkey György János a Növekedés.hu-nak elmondta, hogy szerinte is számottevő bérfejlesztés ment végbe az egészségügyben az elmúlt években, aminek jelentős hozadéka, hogy az orvosi státusz sokkal inkább élhetőbb pozícióvá vált a jelenlegi bérezés mellett. A Magyar Kórházszövetség elnöke hozzátette: az orvosi bér vonatkozásában vannak olyan kisebb kérdések és szabályozások, amelyekkel kapcsolatban van még tennivaló.

Szerinte jó alapot teremtett az ápolói életpályának, hogy a bérek ezen a területen bár lassabb ütemben, de felzárkóznak, az idei évben már ezek is nagymértékben javultak.

Ezzel párhuzamosan a hálapénz is eltűnt,

ami jelentősen emelte az egész folyamat szabályozhatóságát is. Azonban nem szabad itt megállni, rengeteg a tennivaló a bérfejlesztés és az életpályamodellek tekintetében, de ez egy valóban látható, nagyon fontos eredmény – hangsúlyozta Velkey György János.

A kórházaink jelentős átalakuláson esnek át a tulajdonosi-fenntartói szerkezet tekintetében

– hangsúlyozta a Magyar Kórházszövetség elnöke. Az ebből adódó operatív változások a mindennapokat is befolyásolják. Sok minden akadozva halad vagy épülőben van, annak minden gyerekbetegségével és kezdetleges eredményével – mondta. – Ez az átalakulás éppen egybeesett az idei nyár mindannyiunkra nézve kijózanító hatásával.

Az elmúlt években jelentős energetikai, klimatizálási és fűtési korszerűsítés ment végbe a rendszereinkben.

– hangsúlyozta. Hozzátette: azonban azt is látják, hogy ennek az üteme gyorsítást és nagyon erős odafigyelést igényel.

– Idén nyáron rengeteg fejlesztés történt, ezeknek az eredménye azonban jövőre érik majd be. Most mindannyiunknak a téli fűtési szezonra kell figyelnie, hogy azok a rendszerek, amelyek a megfelelő komfortot biztosítják, készen legyenek. Mindeközben a jövő nyárra is fel kell készülnünk – mondta Velkey György János.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.