Nem akar leállni a baloldali korrupciós gépezet Budapesten

A fővárosi városvezetést és a baloldali kerületi politikát is alapjaiban határozza meg a kétes összegek keringetése, magáncélú felhasználása – mondta el az Origónak Zila János a fővárosi korrupciós üggyel kapcsolatban. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint az óbudai ügy rámutat arra, hogy a hatóságok nem tétlenkednek, de meglehetősen körültekintően járnak el, hogy tevékenységüket ne érhesse érdemi és elfogadható politikai támadás.

Forrás: Origo2024. 09. 11. 9:11
KissLászló, KarácsonyGergely Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Forrás: Origo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő szerint a Gyurcsány-párt régóta azt meséli a választóinak, hogy őket elnyomja valamiféle diktatórikus rendszer, éppen ezért hiába mond ítéletet felettük a közvélemény többségén túl akár a független igazságszolgáltatás is, mindenre csak azt mondják, hogy őket elnyomják. Ezzel igyekeznek elkerülni a tetteik következményeit és tetszelegni külföldi elvtársaik előtt.

Zila szerint már a 2021-ben nyilvánosságra került Anonymous-felvételek is azt jelezték, hogy a baloldal esetében nemcsak elszórt korrupciós esetekről lehet beszélni, hanem minden jel arra mutat, hogy egy teljes hálózat működik így. 

Az álarcos alak által nyilvánosságra hozott egyik hangfelvételen ugyanis Bajnai Gordon arról beszélt, hogy a Budapestet irányító koalíció egy nagy tóhoz hasonlítható, melyben cápák úszkálnak, ha pedig valamilyen üzlet tűnik fel a láthatáron, akkor az összes cápával tárgyalni kell.

Ezt a képet továbbgondolva úgy tűnhet, ezt a tavat most elkezdték lehalászni. A jelenlegi események alapján Zila János szerint sokan gondolhatják azt, hogy most még csak az ebihalaknál járunk, az igazi nagyhalak (vagy nagyvadak?) pedig még nem akadtak horogra.

Az óbudai ügy rámutat arra, hogy a hatóságok nem tétlenkednek, de meglehetősen körültekintően járnak el, hogy tevékenységüket ne érhesse érdemi és elfogadható politikai támadás

– emelte ki a szakértő, majd hozzátette, az elmúlt évek eseményei és azok az ügyek, amelyekre most derült fény, nem arra utalnak, hogy a baloldali korrupciós gépezet le akarna állni. 

A Bajnai-féle képet továbbgondolva a tóban úszkáló cápák száma az önkormányzati választással csak nőtt a fővárosban, hiszen megjelent egy új szereplő, Magyar Péter, akivel Karácsony Gergely már meg is kezdte az egyezkedést, hiszen nélküle nem tudnak többséget szerezni a Budapestről szóló döntésekhez

– zárta a beszélgetést Zila János. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.