Nem akármilyen járőrök felügyelik a rendet a továbbiakban a soproni parkerdőben

A látogatók, valamint az állat- és növényvilág védelme érdekében a jövőben terepmotoros járőrök állnak szolgálatba a soproni parkerdőben – közölte a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 09. 12. 14:59
Canopy,Walkway,In,An,Oak,Forest,Near,Town,Karcag
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A soproni rendőrkapitányság kezdeményezésére fogott össze a hatóság a Tanulmányi Erdőgazdaság (Taeg) Zrt.-vel és a soproni önkormányzattal. Az erdei utakon és az erdőben tilos quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni, de az utóbbi időben többször is előfordult, hogy versenypályának használták az erdőt.

A közleményben idézték Farkas Cipriánt (Fidesz–KDNP), Sopron polgármesterét, aki azt mondta, azért álltak a kezdeményezés mellé, mert az erdő megóvását közös feladatnak tartják. A soproniakon kívül sok turista is felkeresi az erdőt, és fontos, hogy a kikapcsolódást biztosítsák számukra – tette hozzá.

Herczeg Zoltán, a soproni rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy prevenciós jelleggel lesznek jelen a rendőrök az erdőben. A terepmotorokkal olyan helyekre is eljutnak majd, ahova autóval nem lenne lehetőségük. Kiemelte: a járőrözés célja az, hogy ellenőrizzék a jogszabályok betartását, megakadályozzák a jogsértéseket és azonnal intézkedhetnek is, ha szükséges.

Sándor Gyula, a Taeg Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az erdőlátogatás szabályai mindenkire vonatkoznak, azokat a túrázóknak, a kutyát sétáltatóknak, a lóháton vagy kerékpáron érkezőknek is ismerniük kell.

A terepmotoros rendőrök jelenlététől azt várják, hogy az erdőt használók betartják majd az erdőlátogatás írott és íratlan szabályait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.