Több ezer diák és hallgató vesz részt az árvízi védekezésben

Az egyetemisták és a szakképzésben tanulók is kivették a részüket a dunai árhullám elleni harcból.

2024. 09. 22. 10:39
IMG_3090
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több ezer önkéntes, a hadsereg és a katasztrófavédelem munkatársai mellett a hallgatók és a szakképzésben tanuló fiatalok is aktívan részt vettek az árvízi védekezésben. A Kulturális és Innovációs minisztérium adatai szerint szeptember 16. és 19. között 

közel 1300 felsőoktatásban tanuló, illetve több mint ezer szakképzésben tanulói jogviszonnyal rendelkező fiatal vett részt az árvízi védekezésben.

A hallgatók és a diákok homokzsákolásban, és az átmeneti védművek építésében is részt vettek országszerte. 

Ezen segítség azonban nem marad viszonzatlanul, a minisztériumnak köszönhetően ugyanis a szakképzésben tanulók számára az 50 órás közösségi szolgálatba beleszámít a segítségnyújtással eltöltött idő, a felsőoktatásban és szakképzésben tanulók számára igazolt a hiányzás. Továbbá az árvízi védekezésben részt vevő egyetemisták kreditet szerezhetnek, illetve EFOTT-napijegyben részesülhetnek.

 

Mindenki ott segít, ahol tud

Amint arról korábban beszámoltunk, több száz polgárőr is részt vesz a dunai árvíz elleni védekezésben. Pest vármegyében mintegy 200, Győr-Moson-Sopronban 140, Budapesten pedig 150 polgárőr vett részt az eddigi védekezési munkákban. A fővárosban és a Budapest feletti szakaszokon jelenleg jelző- és figyelőszolgálatot látnak el a polgárőrök, míg a főváros alatti területeken részt vesznek a gátak építésében és megerősítésében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.