Ezért kellett volna mobil gát: elképesztő videón az elárasztott Római-part

Karácsony Gergely és a baloldali kerületi vezetés cserben hagyta a helyieket.

2024. 09. 22. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Videón mutatta be Óbuda önkormányzata, mennyire szükség lett volna mobil gátra a III. kerület Duna menti szakaszán – hívta fel a figyelmet a Mandiner. Az Óbuda Média pont akkor járt a pünkösdfürdői gát környékén, amikor az egyik új építésű társasház udvarából szivattyúzták ki a vizet. De motorcsónakkal a Római plázsnál is jártak, ahol a kedvelt vendéglátóhelyek pultjáig állt a víz.

Emlékezetes, Karácsony Gergely és a DK-s óbudai vezetés nem adott arra engedélyt, hogy mobil gátat építsenek a területen. 

A főváros és a kerületi önkormányzat nem véd meg minket, annak ellenére, hogy kötelességük lenne

– mondta lapunknak még az előkészületek idején Búzás Győző, az Egyesület a Római Partért szervezet elnöke. A Római-parton élők saját költségen 200 köbméter agyagot vásároltak, amivel megpróbálják megállítani az otthonaikat fenyegető árvizet. 

A Mandiner felidézte, a főpolgármester már tavaly decemberben is kiverte a biztosítékot a helyieknél: az áradás idején csónakba ült, kievezett a Dunára és ott készített egy mosolygós szelfit Tüttő Kata főpolgármester-helyettes társaságában, miközben az emberek az értékeiket mentették onnan néhány száz méterre.

Az évtized dunai áradása pedig ismét veszélybe sodorta kétezer ember ingatlanjait, miközben Karácsony immár öt éve csak ígérgeti a megoldást. Kiss László, DK-s óbudai polgármestertől sem kaptak igazán segítséget a helyiek, mivel a kerületvezető jelenleg előzetes letartóztatásban van. 

 

Borítókép: Árvíz a Római-parton (Forrás: YouTube/Óbuda Média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.