Továbbra is gyorsulási versenyek borzolják a lakók idegeit

A Szentendrei úton és az Árpád hídon továbbra is veszélyes helyzeteket okoznak a magukat autóversenyzőnek képzelő fiatal sofőrök.

2024. 09. 06. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hónapja annak, hogy halálos áldozatot követelő baleset történt az Árpád hídon, a gyorsulási versenyek mégsem szűntek meg. Hiába a sorozatos tragédiák, amiket épp a száguldozók követnek el, a helyiek szerint mindennaposak a hídon és a Szentendrei úton a száguldózók. A szupergyors motorosok és autósok ráadásul még véletlenül sem csendben teszik mindezt. Az egész környék arra riad fel hajnalban, hogy a járművekben nyomják a gázt.

A legtöbb környéken élőt a zajhatások zavarják, amivel a száguldozás jár.

Nem tudná egy rendőr lekapcsolni azt a motorost, aki esténként a környéken, az Árpád hídon nyomatja a száguldást?

– vetette fel a problémát egy környékbeli lakos az egyik kerületi csoportban – írja a Ripost.

Borzasztó! Felriadtam rá, olyan hangos

– reagált rá egy, szintén a híd környékén lakó hölgy.

A szombat estétől hajnal 4-ig tartó versenyek a legfinomabbak számomra a Szentendrein. Nem értem, ezt hogy nem lehet megszüntetni? Ráadásul oda-vissza szórakoznak, felpörgetve a motor hangját, az éjszaka csendjében! Addig csinálják, míg nem történik újabb tragédia. Mert megtehetik

– akadtak ki a kommentelők, akiknek szintén elege van a versenyzőkből.

Igazából engem nem a száguldozás zavar (persze az is), hanem a zajhatás. Száguldozzon a hülye tahója, de lehet azt csendesen is. Persze az nem buli, ha nem riadnak fel egy emberre több ezren

– fakadt ki egy másik hozzászóló.

Két hónapja, július 3-án súlyos baleset történt Budapesten, az Árpád híd közepén. Egy ámokfutó – frissen lopott taxival – a forgalommal szemben hajtott fel a hídra, több autóval is karambolozott, az ütközések következtében pedig, a balesetet okozóval együtt hárman életüket vesztették.

A megrázó halálos baleset előtt egy évvel, 2023. július 1-jén szintén tragédiába torkollott egy száguldozás. Egy AMG Mercedes nagy sebességgel haladt a Göncz Árpád tér felől az Árpád híd felé, amikor kocsijával egy padkának ütközött. Mint arról korábban beszámoltunk, az irányíthatatlanná vált kocsival átszakította a szalagkorlátot, és a kerékpárútra csapódott, ahol elgázolta az ott kerekező I. Benjámint. A lakók így tehát joggal tehetik fel a kérdést: mikor lesz már elég? Mikor látják már be az autósok és motorosok, hogy az Árpád híd nem versenypálya és életekbe kerülhet az ő szórakozásuk. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.