Le kellett zárni egy utat a katasztrófaturisták miatt + videó

Rengeteg felvétel készült a mérgesi Rába-hídról.

2024. 09. 19. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérgesi Rába-hídról készült és az internetre felkerült fényképek, illetve videók elindították a katasztrófaturizmust a faluban – írja a Kisalföld. Balázs Vince polgármester szerint naponta csaknem száz autó fordul meg náluk, a látogatók miatt már önkormányzati utakat kellett lezárni. Az érkezők a folyón, a híd lábánál felgyűlt torlaszt akarják látni.

– Az előrejelzések szerint nem érkezik már nagyobb vízmennyiség a folyón, nem kell félteni a hidat, nem viszi el az ár – jelentette ki a község polgármestere. Hozzátette, nagyon bízik benne, hogy a mostani árhullám elvonulása után sikerül végre megoldást találni az uszadék elszállítására.

– Nem tudom, mi célból készültek a videók a hídról, nyilván az aggódás vezetett mindenkit, hogy a nagy nyomás esetleg károkat okozhat a szerkezetben. A sok fotó és film a figyelmet mindenesetre felhívta a kialakult helyzetre. Az elmúlt napokban több százan jöttek el hozzánk, hogy a valóságban is lássák a torlaszt. Kénytelenek voltunk a közlekedést korlátozni a faluban. Egyrészt

a Rába-parton kialakított parkunkat tették tönkre, illetve az odavezető utat is szétnyomják a járművek, így arról a szakaszról kitiltottuk a forgalmat.

A temetőnél van parkolónk, aki kíváncsi a hídra, ott megállhat és gyalog teheti meg az utat a folyóig. Másrészt egy újonnan aszfaltozott utunkat is igénybe vették sokan, akik eltévedtek, és a kialakított önkormányzati építési telkeken forgolódtak, feltúrva a murvás utat. Ezt a részt szintén lezártuk már – sorolta Balázs Vince. A polgármester elmondta: havonta negyvenezer forintjuk jut a közterületek karbantartására, de a katasztrófaturisták által okozott kár mértéke ezt már jóval meghaladja. 

A szakemberek arról tájékoztattak, hogy a Rába tetőzött, nem kell már nagyobb vízmennyiségre, így érkező uszadékra sem számítani. Aztán, ha levonul az ár, tényleg megoldhatják a problémánkat az illetékes szervezetek

– jegyezte meg Mérges polgármestere.

Borítókép: A mérgesi hídnál jelentős mennyiségű uszadék gyűlt össze (Fotó: Kisalföld/Cs. Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.