A baloldalon is kezd leesni a tantusz, hogy igaza volt Orbán Viktornak

A migráció ügyében is a magyar miniszterelnök álláspontját igazolta az idő.

Forrás: ATV2024. 10. 18. 7:35
Migránspárti tüntetés Bécsben 2016-ban (Fotó: AFP/ Joe Klamar)
Borítókép: Migránspárti tüntetés Bécsben 2016-ban (Fotó: AFP/ Joe Klamar)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este Rónai Egon vendége volt Gégény István, a Szemlélek lapigazgatója és Nagy Attila Tibor politikai elemző. A két, magát nyíltan baloldalinak valló szakértő elmondta, Orbán Viktort igazolta az idő a migráció kezelését illetően.

Amit 2015-ben Orbán Viktor a migráció kapcsán megjósolt, az lett a valóság Európa-szerte. Tehát a német kormány válsága és az AfD előretörése egyebek mellett pontosan azért van, mert túl sok lett a menekült, migráns Németországban, és ezt nagyon nehezen viselik bizonyos politikai körök ott is

– mondta el Rónai Egon, akinek a migrációval kapcsolatos felvezetésére reagálva Nagy Attila Tibor elemző elmondta, a bevándorlás iránt is sokat csökkent a lelkesedés Európa-szerte. A baloldali érzelmű elemző ezek után hozzáette, Németországban már jóval sötétebb és borúsabb a hangulat a bevándorlás kapcsán, mint 2015-ben. 

Németországban már a szociáldemokraták kancellárja is arról beszél, hogy nagy tömegben kellene visszatoloncolni, visszaküldeni az illegális migránsokat, és csökkenteni kell a bevándorlásnak az ütemét.

– mondta el az elemző, akinek a kijelentéseire válaszolva Gégény István kiemelte, sok európai vezetőnek el kellene ismernie, hogy a migráció kapcsán nagyon sok igazságot fogalmazott meg Orbán Viktor az elmúlt években. 

Éppen ezért például a migráció témájában Orbán Viktor félreállítása vagy kávézni küldése helyett egy kicsit komolyabban kéne venni őt.

– jelentette ki Gégény. 

Orbán Viktort, 2015–16-os álláspontját eléggé igazolta az idő. Jól látható a nyugati országokban, hogy amennyiben sokféle gondolkodású, nyelvű, kultúrájú, vallású népeket, embereket összekutyulunk, összekeverünk, azt feldolgozni még egy nagyon fejlett politikai rendszernek is nagyon nehéz

– mondta el Nagy Attila Tibor, aki szerint a németországi zsidó vezetők folyamatosan felhívják arra a figyelmet, hogy amióta a bevándorlás megnőtt, tehát amióta a muszlim népesség aránya többek között a ’15-ös bevándorlási bumm óta tovább növekedett, azóta az antiszemitizmus Németországban folyamatosan nő, és már a mindennapokban is komoly problémát jelent.

Ehhez nem kell fideszesnek lenni. Tehát németországi felmérések, a Németországi Zsidó Tanácsnak az elnöke többször beszélt arról, hogy az antiszemitizmus olyan szintre nőtt, amikor a zsinagógák sincsenek mindig biztonságban. Hát próbálná ki valaki mondjuk Berlin, Neuchenben kipával közlekedni, nem biztos, hogy jó vége lenne

– zárta a témát Nagy Attila Tibor. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.