A globalisták totálisan átvennék Józsefvárost, Udvarhelyi Tessza alpolgármester lesz

A Város Mindenkié egyesület alapítóját, a józsefvárosi Közösségi Részvételi Iroda vezetőjét jelöli Pikó András józsefvárosi balliberális polgármester a kerület egyik alpolgármesterének. Udvarhelyi Tessza ismert a Soros-alapítványok körében, hiszen maga is a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával nyitott közéleti műhelyt a Közélet Iskolája néven a kerületben, az alapítványt a mai napig milliókkal támogatják a globalista spekuláns szervezetei. Udvarhelyi immár Pikó András második kampányát irányította, s úgy tűnik, a jutalom nem maradt el. A másik két alpolgármester személye a Momentum köreiből kerül ki.

2024. 10. 03. 16:47
VAA_0577
20220120 Budapest Önkormányzati képviselői testületi ülés a 8. kerületben Fotó: Ványi Ákos VAA City Magazin/Hír Nyolc képen: Pikó András polgármester Fotó: Ványi Ákos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több változtatást is eszközölt Pikó András Józsefváros vezetésében. A Momentum által jelölt, független balliberális polgármester egyértelműen a Momentumnak kedvez a városvetetés kialakításában.

 Kabinetfőnöke a momentumos Illés Péter maradt, miközben az LMP-ből a Momentumba igazoló Sátly Balázst és a momentumos Rádai Dánielt jelölte alpolgármestereknek. Az utóbbi a korábbi ciklusban is városfejlesztési alpolgármesterként dolgozott, többek között neki köszönhető a több száz parkolóhely felszámolása a kerületben. 

A szocialista Szili-Darók Ildikó helyett Pikó kampányfőnökét, Udvarhelyi Tesszát jelölte az alpolgármesteri csapatba. Mint ismert, Szili-Darók polgármesterként indult az önkormányzati választáson, szembefordulva Pikó András csapatával. Erőss Gábor (Párbeszéd–Zöldek) sem folytathatja alpolgármesterként, akinek nyilvánosságra került egy levelezése, amelyben azt írta: 

Pikó András csapnivaló városvezető, aki arrogáns, és gyakran dühkitörései vannak, mert a hivatala a bolondját járatja vele, a szocik eközben mutyiznak az ingatlanokkal.

A nyilvánosságra került levél ellenére Pikó és Erőss meg tudott egyezni a párbeszédes politikus indulásáról, ami azért érdekes, mert korábban Pikó nem akart a Párbeszédnek helyet adni a képviselői listáján. Erőss erről csalódottan posztolt is. 

Visszatérve Udvarhelyi Tesszára, aki elsősorban A Város Mindenkié csoport akcióiból ismert, majd Pikó színre lépésével a Közösségi Részvételi Iroda vezetést kapta meg, vagyis a lakossággal és a civil egyesületekkel való kapcsolattartást. Ami kézenfekvő feladat volt Udvarhelyi számára. 

Az általa alapított Közélet Iskolája Alapítvány abban az Auróra Közösségi Házban és kocsmában működik, ahonnan a Budapest Pride-ot szervezik, és számos Soros György által támogatott civil egyesület is székhelye is található.

Megjegyzendő, hogy mielőtt Pikó Andrást polgármesternek választották volna, ő is kuratóriumi tagja volt a Közélet Iskolájának. Egyértelmű, hogy Pikó ismertsége a sorosista Udvarhelyivel nem új keletű, úgy tűnik: tudatosan készültek arra, hogy a globalisták elfoglalják a VIII. kerületet. Ezért az sem meglepő, hogy Pikó első polgármesteri intézkedései között volt, hogy a lakók panaszai miatt bezárásra ítélt Aurórát megmentse, fittyet hányva a helyiek kéréseire. Az Auróra utcai lakók és az önkormányzat ellenséges viszonyát azóta sem sikerült rendezni. 

A baloldali aktivistaközpontként működő Auróra kocsmából indult a Jámbor András félre Mérce is.

A Közélet Iskolájautolsó, idén májusban leadott beszámolója szerint többek között adományokat kapott 

a Soros György-félé Nyílt Társadalom Alapítványtól közel 12 millió forintot, a German Marshall Fund alapítványtól közel 9 millió forintot, a Faith in Action Networktől közel 10 millió forintot, a Multitudes Foundationtől közel 12 millió forintot. A Good Move GmbH közel hét és fél millió forintot adott, és az országgyűlési kampányból ismert, tiltott kampányfinanszírozás miatt hírbe hozott Action for Democracy amerikai szervezettől közel hétmillió forint támogatást kaptak.

Udvarhelyi még a 2019-es választást követően utazott tanulmányútra az Egyesült Államokba, amelynek eredményeként Pikó és a C8 nevű szervezete is elkezdte használni az Action Network választások befolyásolására alkalmas hálózatépítő rendszerét, amit a Szuverenitásvédelmi Hivatal is vizsgál. 

Továbbá Udvarhelyi egy külföldieknek tartott önkormányzati kampányfórumon elmondta: tudatosan tartják alacsonyan az ingatlanárakat a kerületben. A józsefvárosi Fidesz erre úgy reagált: kiderült Pikóék, tudatosan „ócsítják” a kerületet. Mint ismert, az utóbbi években visszatért a drog a kerületbe, és rengeteg hajléktalan tartózkodik életvitel-szerűen Józsefváros utcáin. A lakók pedig elviselhetetlen állapotokról számolnak be, amely miatt az ingatlanok csak nyomott áron adhatók el. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.