Pikóék lebuktak, szándékosan „ócsítják” a VIII. kerületet

Egy külföldieknek tartott lakossági fórumon ismerte be Rádai Dániel baloldali alpolgármester, hogy szándékosan nem teszik népszerűvé Józsefvárost, alacsonyan tartják az ingatlanárakat, hogy ne történjen dzsentrifikáció, azaz ne cserélődjön ki a kerület lakossága. A helyi Fidesz szerint ez azt jelenti: a baloldali vezetés szándékosan zülleszti le Józsefvárost.

2024. 01. 19. 17:28
20210712_0021_MI
20210712 MN Budapest A Budapesti Közlekedési Központ sajtót Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Józsefvárosi lakástulajdonosok, figyelem! Ha eddig nem lett volna világos minden Józsefvárosban élő, lakástulajdonnal rendelkező polgár számára, hogy mi folyik a VIII. kerületben, most végképp egyértelműsítette a baloldal házisajtójaként funkcionáló Telex a szomorú igazságot – hívta fel a figyelmet a józsefvárosi Fidesz. Egy külföldieknek tartott lakossági fórumon többek között

szavazásra buzdították a jelenlévő, magyarul nem beszélő külföldieket.

A kormánypárt helyi szervezete szerint az embereknek tele van a hócipőjük Pikóékból, akik külföldiek szavazataival akarnak hatalomban maradni.

Elköltözni se tudnak a lakók egy élhetőbb kerületbe, mert a józsefvárosi ingatlanárak csökkennek, míg máshol növekednek. Meglepő őszinteséggel Udvarhelyi Tessza, a Részvételi Iroda vezetője és Rádai Dániel alpolgármester elismerte:

szándékosan tartják alacsonyan a VIII. kerületi ingatlanárakat.

A Telex beszámolója szerint a fórumon részt vevő Francis egy afrikai országból került a Népszínház utcába, és arról érdeklődött, hogy vajon miért ilyen negatív még mindig a kerület közbiztonságának megítélése, és ezen hogyan lehetne változtatni. Ő ugyanis biztonságos és jó helynek tartja a Népszínház utcát.

Udvarhelyi és Rádai elmondták, hogy a kerület vezetése minden erejével azon van, hogy megállítsa a dzsentrifikációt, nem szeretnék, hogy Józsefváros elhagyására kényszerüljenek az itt élők. Ezért is indították el például a szociális bérlakásprogramot. Udvarhelyi elmondta, tudatosan nem hirdetik, mennyire jó hely a Népszínház utca. Ez ugyanis szerintük azt a hatást érné el, hogy emelkednének a lakbérek és ingatlanárak, kiszorítva az itt élőket.

A Józsefvárosi Fidesz szerint ez nem jelent mást, minthogy Pikó András polgármester és a baloldali városvezetés szándékosan műveli a helyiek által jól látható gyalázatos, mindent elhanyagoló várospolitikát annak érdekében, hogy a józsefvárosi ingatlanárakat mesterségesen alacsonyan tartsák.

– Vajon tudták a baloldali választópolgárok 2019-ben, akik ingatlantulajdonnal rendelkeznek Józsefvárosban, hogy az általuk megválasztott polgármester és „progresszív” csapata szándékosan „ócsítani” fogja a hosszú évek verejtékes munkájával megszerzett vagyonuk értékét? – tették fel a kérdést.

Lakossági csoportokban rendre előkerül a téma, hogy az itt lakóknak olyannyira elege van a gettósításból, hogy menekülnének a kerületből. Sokan hozzáteszik: nem tudnak az eladhatatlan ingatlanjuk miatt lépni, ha áron alul értékesítik, és ha nincs nagyobb megtakarításuk, lehetetlenné válik a költözés. Ezáltal kénytelenek a rohamosan romló közbiztonságú kerületben maradni.

Mint beszámoltunk róla, hajléktalankrízis fenyeget Budapesten, a gócpontja Józsefváros, ahol tizenhárom hajléktalanszálló működik, noha a fedél nélküliek egy része az utcákon alszik. Külön probléma, hogy drogelosztók is kialakultak a kerületben. Még a frekventáltnak számító Palotanegyedben is a szerhasználóktól szenvednek a lakók.

Borítókép: Pikó András polgármester (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.