A Kehi jelentése miatt nem hosszabbították meg Magyar Péter megbízatását a Diákhitel Központnál

Súlyos problémákat tárt fel a Magyar Péter vezette Diákhitel Központról készült tanácsadói anyag, az MFB ez alapján lépett.

Forrás: MTI2024. 10. 02. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tanácsadói jelentése után nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását a Diákhitel Zrt.-nél – közölte a bank szerdán az MTI-vel.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, súlyos kifogásokat fogalmaz meg a 2021 augusztusában készült Kehi-anyag, amely a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ működését tárta fel. 

Az Átlátszó által megszerzett dokumentum szerint több esetben nem volt valós verseny, sőt: az ajánlattételre felkért társaságok teljesítési képessége eleve kétséges volt, illetve szóvá teszik a díjazás és az ellenszolgáltatás arányosságát is. 

Egy, az interneten többnyire ingyenesen elérhető tartalomból összeállított tanulmány oldalanként százezer forintba került, és összesen négymilliót fizettek ki rá, egy 18 diából álló előadás pedig 4,4 millióba került. 

Az MFB mindezek fényében 2022-ben nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását – olvasható a közleményben.

A Kehi közleménye szerint a Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban, amelyben a tanácsadó tevékenységről készült vélemény és a kapcsolódó szerződések a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.