Egyre több német menekül Magyarországra + videó

Évről évre folyamatosan nő a Magyarországra költöző németek száma, a legtöbben az elhibázott nyugati migrációs politika miatt hagyják hátra szülőföldjüket, hogy Magyarországon biztonságos környezetben élhessenek.

2024. 10. 04. 19:44
Forrás: Hír TV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Németországban már nem lehet biztonságos körülmények között élni, holott ez egy alapvető emberi jog – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Gisela Keilbach. A nő Németországban született, évekkel ezelőtt azonban Kisgörbőre költözött. 

Lapunknak azt mondta, nem lepődik meg azon, hogy egyre több német fiatal gondolkozik azon, hogy inkább Magyarországon alapít családot. Gisela szerint Németországban a legfőbb probléma, hogy a helyieknek kell alkalmazkodniuk az illegális bevándorlókhoz, és mindennapossá váltak a németek elleni utcai támadások. 

A tavalyi évben a Németországból hazánkra költözők száma csaknem 35 százalékkal emelkedett, és az Ingatlan.com adatai szerint már nem csak a balatoni régióban, hanem országszerte vásárolnak ingatlant a németek azzal a céllal, hogy életvitelszerűen itt éljenek. 

Az áttelepülők száma pedig tovább növekedhet, hiszen hiába jelentett be most több nyugati ország is szigorításokat a migráció tekintetében, 

Németországban ma már 3 és fél millió bevándorló él – hívta fel a figyelmet Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója. A szakértő szerint a nyugati migrációs politika következményeit nehéz feladat lesz visszafordítani. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.