Kezdetét vette az iskolaszezon, és ez szépen megdobta a ChatGPT-t használók számát

Az OpenAI egyik pénzügyi bejelentéséből kiderült: két hónap alatt ötvenmillióval bővült az aktív felhasználok száma.

2024. 10. 03. 17:08
Képünk illusztráció. Fotó: Diego Thomazini
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OpenAI nemrég jelentette be, hogy a vállalat 6,6 milliárd dollár befektetést kapott az utóbbi időszakban, a hír mellé egy adat is társult. Eszerint a ChatGPT-nek hetente 250 millió aktív felhasználója van. Pár hónapja ez még nem így volt.

– Legutóbb augusztus végén közölt felhasználói adatokat az OpenAI, és ha ez megfelel a valóságnak, akkor bő egy hónappal ezelőtt még „csak” 200 millió heti felhasználói bázisa volt a mesterséges intelligencián alapuló chatbotnak

 – írja az Engadget.

Augusztus vége óta ezek szerint mintegy 25 százalékkal emelkedett a felhasználói bázis. Érdekesség, hogy a felhasználói szám épp most indult meg felfelé, ugyanis augusztus végén, illetve szeptember elején a világ nagyon sok részén elkezdődött az új iskolai tanév, ebből következhet, hogy a felhasználók jelentős része tanár vagy még inkább diák. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Diego Thomazini)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.