Magyar Pétert önteltnek és agresszívnek tartja a többség

Új felmérés adatait tette közzé a Magyar Társadalomkutató.

2024. 10. 04. 13:21
Kürt Magyar Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péterhez elsősorban negatív tulajdonságokat kötnek a válaszadók, azok közül is leginkább az öntelt (58 százalék) és az agresszív (51 százalék) jelzőket – derül ki a Magyar Társadalomkutató felméréséből. A kutatás szerint a magyaroknak csak kevesebb mint harmada tartja megbízhatónak Magyar Pétert.

A hazai ellenzék meghatározó szereplőjévé vált idén ősszel a Tisza Párt. A Magyar Társadalomkutató Kft. azt vizsgálta, hogy a párt elnökének és arcának, Magyar Péternek milyen a megítélése jelenleg Magyarországon.

Forrás: Magyar Társadalomkutató

Három pozitív és három negatív jellemzőt kellett kiválasztaniuk a megkérdezetteknek, melyiket érzik igaznak Magyar Péterre. A politikus eddigi szerepvállalásához köthető ügyek, például a diszkóbotrány nyilvánvalóan szerepet játszanak a pártelnök meglehetősen negatív megítélésében, hiszen a negatív jellemzők mindegyikét többen vélték igaznak Magyar Péterre, mint hamisnak.

Sokak szerint Magyar Péternek tisztesség dolgában is van még hová fejlődnie, hiszen 41 százaléknyian tartják tisztességtelennek.

A pozitív tulajdonságokat a magyar felnőttek nagyjából harmada érzi igaznak Magyar Péterre (30-35 százalék), ami hozzávetőlegesen megfeleltethető a Tisza Párt támogatottságának – derült ki a kutatásból.

A párt vezetőjének további problémát okoz, hogy a magyarok fele nem érzi igaznak rá nézve a pozitív tulajdonságokat.

A vizsgált tulajdonságok közül legkevésbé a megbízhatóság jellemző rá a magyarok szerint (harminc százalék),

amiben feltehetően a be nem tartott politikai ígéretei és a magánélete is szerepet játszanak.

 

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.