Nedves léghullám érkezik Magyarország fölé, ennek is meglesz a böjtje

De nem teljesen úgy, ahogy most gondolja.

Forrás: MTI2024. 10. 14. 16:08
illusztráció Fotó: MTI/Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddre virradóan hazánk fölé ismét nedvesebb léghullámok érkeznek, emiatt az északi, északkeleti tájakon növekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is. Ezt követően egyre inkább anticiklon határozza meg időjárásunkat – írja előrejelzésében a Hungaromet.

Ez alapján nyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek Magyarországra, így kedd délelőttig főként hazánk északi, északkeleti harmadában többször is erősen megnövekszik a felhőzet. Arrafelé éjjel és kedden délelőtt is elszórtan fordulhat elő eső, záporeső. Emellett keddre virradóan a délnyugati területeken ismét pára, köd képződhet, 

ami a sok napsütés hatására fokozatosan feloszlik.

Ennek ellenére azt írják, összességében kedden az északkeleti tájakon lévő felhőzet szakadozása után általában többórás napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de néhol maradhatnak tartósan felhős körzetek. Hétfő délután csak helyenként, míg kedden már sokfelé megélénkül a légmozgás, kedd délelőtt az Észak-Dunántúlon erős széllökések is várhatók, majd délutánra mindenütt mérséklődik az északias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 14 és 21 fok között alakul, de a legtovább felhős északkeleti körzetekben ennél hűvösebb lehet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.