Orbán Viktor helyre tette az európai baloldalt, Magyar Péter ügye súlyosabb lehet, mint elsőre látszott – ezek voltak a hét videói

A Magyar Nemzet összeállítása a hét legérdekesebb videós híranyagaiból. (Amennyiben egy videó nem indul, az oldal frissítése megoldhatja a problémát.)

2024. 10. 12. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkal súlyosabb lehet Magyar Péter diákhiteles botránya, mint elsőre tűnik – Túlárazott és fiktív szerződéseket köthetett a Diákhitel Központ Magyar Péter vezetése alatt. A Kehi 52 esetet vizsgált 1,4 milliárd forint értékben. Amennyiben jogellenes szerződések születtek, akár hűtlen kezelés és hamis okirat felhasználása is felmerülhet.

Orbán Viktor: Brüsszel az európai ügyek képviselete helyett a magyar kormányt buktatná meg – A gazdasági semlegesség három-hat százalékos gazdasági növekedést fog jelenteni 2025 elejétől Orbán Viktor szerint. A kormányfő a Kossuth rádiónak adott szokásos pénteki interjúban beszámolt arról, hogy jól haladnak a tárgyalások a szakszervezetekkel a bérekről, a cél, hogy egymillió forintos átlagkereset legyen Magyarországon. Továbbá elkészül a munkáshitel, valamint a Demján Sándor-programmal segítik a kis- és középvállalkozásokat.

Már látszik a háttéralkuk eredménye a budapesti városházán – Karácsony az új baloldali szivárványkoalíció minden tagjának bizottsági elnöki pozíciókat osztott.

Orbán Viktor: Adjunk hálát a Jóistennek, hogy nálunk még helyükön vannak a dolgok, még működik a józan ész és fennáll a rend – A miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új kiállításának megnyitóján mondott beszédet.

 

Külföld

Orbán Viktor: Strasbourgi csörte – A miniszterelnök külön videókat osztott meg a szerdai EP-vita meneteiről.

Élő adásban sodorta el az újságírót a hurrikán – Megdöbbentő felvételek érkeznek Amerikából. Áldatlan állapotok uralkodnak Floridában a Milton hurrikán miatt.

Szijjártó Péter: Mi nem vagyunk egy „jawohl!” nemzet! – Alaposan helyretette a külügyminiszter a tiszteletlen riportert.

Dollárkötegek közt hempergett a korrupt ukrán tisztviselő – Néhányan óriásit kaszálnak a háborún.

 

Sport

Szoboszlai a csúcsra tör és BL-trófeáról álmodik – Lassan másfél éve alapjátékosává vált Szoboszlai Dominik a Liverpool csapatának, és a magyar klasszis igencsak merész, de szerinte reális célokat tűzött ki maga elé. Szeretné megnyerni a Premier League-et valamint a bajnokok Ligáját csapatával. Idén eddig remekel Szoboszlai és csapata, ugyanis tíz meccsből – valamennyin játszott a magyar válogatott csapatkapitánya – kilencet megnyert a Pool, ráadásul a középpályás a BL idei kiírásában már megszerezte első gólját is.

Gulácsi Péter megint lehúzta a rolót, válogatott csapattársa méltatta – Fontos győzelmet aratott a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnap véget ért 6. fordulójában az RB Leipzig, amely a Heidenheim vendégeként nyert 1-0-ra, így holtversenyben első a Bayern Münchennel. A lipcseiek hatodik bajnokijukon ötödször nem kaptak gólt.

Apa és fia sporttörténelmet írt a pályán – Magyar idő szerint hétfő reggel a Phoenix Suns 118-114-re nyert a Los Angeles Lakers ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA előszezonjában. A vendégsikerrel végződött találkozó mégsem erről marad emlékezetes, sokkal inkább arról, hogy a liga történetében először játszott egyszerre, egy csapatban apa és fia.

Rafael Nadal bejelentette a visszavonulását – A hosszú ideje sérüléssel bajlódó Rafael Nadal, a spanyolok 22-szeres Grand Slam-győztes teniszezője bejelentette, hogy befejezi a pályafutását.

Borítókép: A strasbourgi Európai Parlament (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.