Rafael Nadal bejelentette a visszavonulását

A hosszú ideje sérüléssel bajlódó Rafael Nadal, a spanyolok 22-szeres Grand Slam-győztes teniszezője bejelentette, hogy befejezi a pályafutását.

2024. 10. 10. 12:13
Rafael Nadal FUCSOVICS Márton Novak Djokovics Roland Garros tenisz olimpia 2024
Rafael Nadal mindig élvezte, amikor a párizsi salakon játszhatott. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves Rafael Nadal csütörtökön a közösségi médiában közölte, a novemberi Davis Kupa-döntőt követően felhagy a profi sporttal.

„Az elmúlt két év különösképpen nehéz volt, egyszerűen már nem tudok játszani a nélkül, hogy valami hátráltatna” – fogalmazott búcsúvideójában a mallorcai sztár.

A salakkirály Nadal karrierje során 92 ATP-tornán diadalmaskodott, rekordot jelentő 14 alkalommal nyert a Roland Garroson, legutóbb éppen Párizsban játszott az olimpián és – miután az első fordulóban Fucsovics Mártont búcsúztatta – nagy riválisától, a 24-szeres GS-győztes Novak Djokovicstól kapott ki.

Nadal hosszú ideje sérüléssel bajlódott, ami miatt márciusban már a top 100-ból is kicsúszott a világranglistán, ami 2005 óta nem esett meg vele. Legutóbb a 154. helyen rangsorolták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.