Apa és fia sporttörténelmet írt a pályán + videó

Magyar idő szerint hétfő reggel a Phoenix Suns 118-114-re nyert a Los Angeles Lakers ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA előszezonjában. A vendégsikerrel végződött találkozó mégsem erről marad emlékezetes, sokkal inkább arról, hogy a liga történetében először játszott egyszerre, egy csapatban apa és fia.

2024. 10. 07. 10:26
LeBron James eredményes és emlékezetes meccset zárt, fia is pályára lépett. Forrás: x.com/lakers
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 39 esztendős LeBron James és fia, a húszéves Bronny egyaránt a Los Angeles Lakers együttesét erősíti. Az édesapa „régi motorosnak” számít, 22. NBA-idényére készül, ezzel szemben a fiú újonc, a 2024-es NBA-drafton az 55. helyen választotta a Lakers. Ezek után várható volt, hogy előbb-utóbb együtt is szerepelhetnek majd a Lakers mezében, a nagy pillanat végül a Phoenix ellen elveszített mérkőzésen jött el. LeBron és Bronny James ezzel történelmet írtak az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, ahol korábban még sosem fordult elő, hogy apa és fia egy csapatban, egyszerre játszott volna.

 

Az apa volt eredményesebb

A sporttörténelmi esemény a második negyedben jött el, Bronny Jamest ekkor küldte pályára JJ Reddick vezetőedző. Az ifjabb James a bemutatkozásán nem szerzett pontot, édesapja viszont 19 ponttal, öt lepattanóval és négy gólpasszal zárt.

A tengerentúli profi bajnokságok közül a baseball- (MLB) és a jégkorongligában (NHL) volt már hasonlóra példa. Az MLB-ben idősebb és ifjabb Ken Griffey szerepelt együtt a Seattle Marinersben, míg az NHL-ben Gordie Howe játszott fiaival, Martyval és Markkal a Hartford Whalersben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.