Orbán Viktornak megint igaza lett + videó

A háborús felek nem akarnak tűzszünetet – mutatott rá Menczer Tamás.

2024. 10. 08. 22:44
Pontida, 2024. október 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, díszvendég beszédet mond az olasz jobboldali Liga párt nagygyűlésén a bergamói Pontidában 2024. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor tett egy jelentést az Európai Tanács elnökének, miután találkozott az ukrán, az orosz, a kínai és török elnökkel, és tárgyalt Donald Trumppal – mondta Menczer Tamás a közösségi oldalára feltöltött új videójában.

Általános megfigyelés, hogy a katonai konfliktus intenzitása a közeljövőben radikálisan eszkalálódik

– idézte a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a jelentés első pontját. Majd hangsúlyozta:

ez beigazolódott, igaza lett Orbán Viktornak.

A jelentésben arról is írt a miniszterelnök, hogy a háborús felek nem akarnak tűzszünetet, csak egy külső szereplő ültetheti őket asztalhoz, és mivel a jelenlegi amerikai és brüsszeli vezetőség és vezetők háborúpártiak, tőlük ez nem várható – idézte fel Menczer Tamás. Hozzátette: éppen ezért különösen fontos a korábbi amerikai elnök és jelenlegi jelölt, Donald Trump szerepe.

Orbán Viktor három javaslatot fogalmaz meg:

tárgyalni kell a kínaiakkal, tárgyalni kell az oroszokkal és tárgyalni kell a globális dél országaival is, csak így lehet békét teremteni

– ismertette a kommunikációs igazgató.

– A magyar álláspont változatlan, azonnali és feltétel nélküli tűzszünet és béketárgyalás. Erre van szükség – jelentette ki Menczer Tamás.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.