Öt éve adták át a megújult Millennium Házát

Az ikonikus épület azóta is Budapest egyik legszebb pontja.

Forrás: Facebook2024. 10. 26. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már öt év telt el azóta, hogy a megújult Ligetben átadták a Millennium Házát – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

(Forás: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

Szentkirályi Alexandra felidézte:

„Az egykori Olof Palme Ház, a Városliget egyik legrégebbi és legimpozánsabb épületének műemléki rekonstrukciója során több mint 4500 elemet újítottak fel és állítottak helyre.  A sérült, illetve leesett, hiányzó elemeket – összesen több mint 2000 darabot – az épületről fennmaradt korabeli felvételek, illetve a Zsolnay mintakönyvek alapján sikerült az eredeti gyártási technológia szerint újra elkészíteni” – írta a fővárosi politikus.

Hozzáfűzte: „A több mint 130 éves épület főbejárata elé a park tájépítészeti megújításának részeként egy 1500 tőből álló rózsakertet is kialakítottak, melynek központi eleme egy új, az épület gazdag homlokzati díszítésével harmonizáló Zsolnay szökőkút” – olvasható a bejegyzésben.

Borítókép: A Millennium Háza, részlet (Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.