Rendőr szeretne lenni a Sallai Nórát megmentő tinilány + videó

Mátai Nóra volt az a 15 éves lány, aki elképesztő lélekjelenléttel segített a tragikus autóbalesetnél, amiben a Jóban Rosszban színésznője súlyosan megsérült, a kisfia pedig életét vesztette. A tini végig Sallai Nóra mellett maradt, amíg megérkeztek a mentők.

Forrás: BORS2024. 10. 10. 17:34
Mátai Nóra ezen a helyen segített Sallai Nóra színésznőnek a szörnyű autóbaleset után, ezzel megmentve az életét (Fotó: Bánkúti Sándor)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lány és a barátai egy játszótéren beszélgettek Alsónémediben, amikor borzalmas csattanást hallottak, majd azonnal kiszaladtak megnézni, hogy mi történt. A 15 éves Mátai Nóra ösztönösen cselekedett, az egészségügyi segítségnyújtó órán megtanulta, hogy ilyen helyzetben mit is kell tenni. Talán éppen ennek volt köszönhető, hogy

a fiatal lány lélekjelenléte végig megmaradt, annyira, hogy a szörnyű autóbalesetben súlyosan megsérült Sallai Nóra színésznőnél segédkező hölgy is a tininek adta át a telefont, hogy beszéljen a diszpécserrel, mert ő sokkot kapott a történteket látva.

A színésznő és kisfia még szeptember 27-én este szenvedett súlyos autóbalesetet Alsónémediben. A mindössze ötéves Bendéről nemrég sajnos tragikus hír érkezett: a kisfiú az orvosok küzdelme ellenére elhunyt a kórházban, míg Sallai Nórát válságos állapotban továbbra is a kórházban ápolják. A Jóban Rosszban színésznőjének élete pillanatokon és egy 15 éves fiatal lányon múlt, ő beszélt a diszpécserrel és végig Sallai Nóra mellett volt, amíg a mentők meg nem érkeztek.

– Hangos ordibálás hallatszott mind a két autó irányából. Én odamentem az anyukához, aki megmozdította a könyökét és akkor láttam, hogy vért köhög és hörög. A diszpécser azt mondta, hogy szedjük ki az autóból, viszont az ajtó be volt szorulva, ezért négy férfi tépte le azt, majd lefektettük őt egy pokrócra. 

Mellé kellett feküdnöm, mellé kellett ülnöm, hogy nézzem a hörgését és a mellkasemelkedését. Amikor a kisfiút néztük meg, akkor szerintem neki már nem volt pulzusa, őt próbálták újraéleszteni, míg én a színésznő mellett maradtam

– mondta el a Life.hu-nak Nóra, aki számára akkor megszűnt az idő, azt sem tudja, hogy körülbelül mennyi idő telhetett el, míg a mentők megérkeztek.

– Miután a pokrócra fektettük, nekem meg kellett kérnem valakit, hogy tartsa a homlokát meg az állát. Egy nőt kértem meg erre, nekem pedig mellé kellett feküdnöm, hogy nézzem a mellkasának az emelkedését. Ezután pedig többen stabil oldalfekvésbe fektettük, egy hirtelen mozdulattal kellett átfordítanunk. Amikor a mentők kiértek, akkor a kisfiút meg kellett tisztítani a ruháitól, hogy rá tudják csatolni a gépeket és újra tudják éleszteni. Ekkor már csak egy dolgunk volt, világítottunk, és szurkoltunk – elevenítette fel Nóra a szörnyű estét, amikor az autóbaleset történt. 

A helyi lakosokat nagyon megrázták a történtek, az autóbaleset helyszínén azóta mécseseket gyújtottak (Fotó: Bánkúti Sándor)

A vérében van az életmentés és a segítségnyújtás

Nem véletlen, hogy Nóra tudta, mit is kell tennie: már az általános iskolában is élvezte és figyelte az egészségügyi órákat, ahol tanultak az elsősegélynyújtásról, jelenleg pedig rendészeti iskolába jár és rendőr szeretne lenni.

Általános iskolában évente egyszer-kétszer volt egészségügyi óránk, és én ezeken aktívan részt vettem, érdekeltek és nagyon szerettem ezeket az órákat. Most pedig rendészeti iskolába járok, ahol szintén fogjuk tanulni az egészségügyi ellátást, ez is fontos része lesz a munkámnak

– tette hozzá a fiatal lány, aki hivatásának érzi, hogy segítsen másoknak, ezért is jár rendészeti iskolába, hogy később rendőr lehessen.

Nóra szerint a szörnyű autóbaleset helyszínén az emberek meg voltak rémülve. Volt, aki sokkot kapott, volt, akit el kellett kísérni a helyszínről, mert pánikba esett. Csak nagyon kevesen vannak felkészülve a látványra és arra, hogy gyorsan kell cselekedni, de ő képes volt rá. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.