Új részletek derültek ki Sallai Nóra balesetéről

Egy informátor tisztázni próbálta a tragédia körülményeit.

2024. 10. 11. 11:17
Sallai Nóra, a Jóban Rosszban színésznője szenvedett súlyos autóbalesetet az ötéves kisfiával Alsónémediben (Fotó: TV2)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk beszámolt, autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban egykori színésznője és ötéves kisfia szeptember végén Alsónémediben. A kisfiú nem élte túl a sérüléseit, Sallai Nóra életéért jelenleg is küzdenek az orvosok. Kiderült, a rendőrség hat kamera felvételeit vizsgálja a tragédiáról, felmerültek új részletek is.

A tragikus autóbaleset szeptember 27-én, Alsónémediben történt, a 44 éves színésznő és ötéves kisfia éppen egy családi látogatásról tartottak hazafelé. Sallai Nóra és gyereke egy szürke Opelben utaztak, és egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra. Az ott haladó BMW sofőrje azonban olyan sebességgel haladt, hogy hiába próbálta elrántani a kormányt, amikor észrevette a kanyarodó járművet, így is hatalmas erővel nekiütközött. A becsapódás következtében a színésznő autója felborult, ő és kisfia pedig az autó roncsai közé szorultak. A BMW utasai egy 18 és egy 21 éves fiatal voltak, ők kevésbé sérültek, a saját lábukon szálltak ki a járműből, de végül a mentők őket is kórházba vitték.

Az Orig írta meg, hogy a Blikk szerint téves információk keringenek a BMW utasairól, egy informátor ezeket próbálja tisztázni.

Rengeteg információ terjedt el Sallai Nóra autóbalesetéről, amelyek közül számos helytelen

– mondta el egy informátor, aki szerint a sportkocsiban nem utazott nyolc ember, és azt is mondta, hogy senki nem menekült el a helyszínről. 

Szerinte az is téves információ, hogy a sofőr vagy utasa részegek lettek volna, illetve büntetett előéletű lenne bármelyikük is, és az autó vezetője sosem volt eltiltva a vezetéstől sem.

Hat kamera rögzítette a balesetet, legalábbis az esetet vizsgáló rendőrség ennyi felvételt vizsgált meg, melyeket az utcai térfigyelő, autóban működő és házakon elhelyezett biztonsági kamerák rögzítettek 

– mondta az informátor, aki szerint a BMW sofőrjét és utasát jelenleg a hatóságok még nem gyanúsítják semmivel, de még folyik a nyomozás, és vizsgálják, valóban gyorsan hajtott-e, és pontosan milyen sebességgel érkezett a védett útvonalon.

Sokan vitatkoznak a helyzeten, hogy a színésznőnek kötelessége lett volna elsőbbséget adni, ezt vajon a tőle elvárható módon megtette-e, és ha a megengedettnél sokkal gyorsabban érkezett a másik autó, az Sallai Nórának megtévesztő volt-e, vagy mindkét sofőr felelőssége megállapítható, és osztott felelősség terheli-e őket.

Ha a balesetben mindkét fél hibás, azt kettős vádlottas ügynek hívják, ami egyben azt is jelenti, hogy mindkét vádlottra ugyanaz a büntetési tétel vonatkozik, ugyanis a büntetőjog nem ismeri az osztott felelősség fogalmát. Halálos közúti baleset gondatlan okozásánál egy–öt év szabadságvesztés, továbbá a járművezetéstől való eltiltás lehet a várható büntetés

– mondta a Blikknek Borbély Zoltán közlekedési szakjogász, aki nem zárná ki az eljárási kegyelmet sem Sallai Nóra esetében, ugyanis a legnagyobb büntetést már megkapta, hiszen kisfia, Bende nem élte túl a sérüléseit, és a kórházban meghalt október 7-én hétfőn.

 

Borítókép: Sallai Nóra, a Jóban Rosszban színésznője szenvedett súlyos autóbalesetet az ötéves kisfiával Alsónémediben (Forrás: TV2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.