Vádat emeltek egy apa ellen, aki tanárnőkre támadt az iskolaudvaron

A pedagógusok közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

2024. 10. 21. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, amiért ittas állapotban az iskolaudvaron rátámadt gyermeke osztályfőnökére és az igazgatónőre – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2023 szeptemberében egy délután ittas állapotban egy borsodi településen lévő általános iskola udvarán szóváltást kezdeményezett a fia osztályfőnöknőjével, mivel azt feltételezte, hogy a gyermekét korábban bántalmazták az osztálytársai.

A férfi szidalmazta a tanárnőt, majd többször meglökte.

Az elkövető a vita után röviddel odament az igazgatónőhöz, őt is felelősségre vonta, szitkozódva, illetve a vállánál többször meglökte. A pedagógusok, akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek, a cselekmények következtében nem sérültek meg. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.