Baloldali álhírgyárat reklámoznak Karácsonyék

Márky-Zay Péter, Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Tüttő Kata, Vágó István és jó pár baloldali szereplő közös videóban népszerűsíti a több botrányos anyagot megjelentető, MSZP-s hátterű Hírklikk.hu nevű portált. A Mandiner.hu megnézte, milyen is valójában a szerintük „független és objektív tájékoztatás”.

Forrás: mandiner.hu2021. 02. 03. 15:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reklámfilmben népszerűsítik az MSZP-hez köthető, Hírklikk.hu nevű portált baloldali politikusok. A kisfilmben feltűnik többek között Márky-Zay Péter, Karácsony Gergely, Szél Bernadett, az LMP-s Schmuck Erzsébet, a szocialista Tüttő Kata, a DK-s Vágó István, a jobbikos Z. Kárpát Dániel, a momentumos Soproni Tamás, Kéri László, Magyar György és néhány érdektelen szereplő is.

Valótlan információk, hamisított anyagok, álhírek

A politikusok rajongása némileg visszás, hiszen a kormánypárti elfogultsággal nem vádolható Hírklikk.hu az elmúlt időszakban

számos esetben valótlan információk, hamisított anyagok, álhírek közlésébe futott bele, és több botrányos cikket közölt.

Objektivitás (helyett álhírgyártás futószalagon)

A Hírklikk.hu az elmúlt időszakban sorozatban közölt olyan anyagokat, amelyekről hamar kiderült, hogy „nem bontották ki az igazság minden részletét”. Pontosabban álhíreket, hamisított anyagokat. Összegyűjtöttünk pár példát ezek közül:

1. A Hírklikk.hu közölte a Korózs Lajos emlékezetes kamuvideójában található álhíreket. Az MSZP-s politikus az álmentő Német Athinával (akiről utólag kiderült, hogy személyiségzavara miatt megrögzött hazudozó) készített videójáról bebizonyosodott, hogy elejétől a végéig hazugság.

Az MSZP-s politikus az interjúban a nőt mentőként bemutatva hazugságokkal támadta kormány járványügyi intézkedéseit.

A videó mellett megjelent cikkben rendkívül kínos módon a Hírklikk.hu véletlenül maga bizonyította az MSZP-s kézi vezérlést, de erről később.

2. Interjút közöltek az álmentő NémethAthina ikertestvérével, Németh Károllyal, a Norcros Hungary Kft. állítólagos tanácsadójával, aki azt állította a portálnak, hogy már hazánkban is elérhető az a műszer, amely mindössze nyolc perc alatt kimutatja a koronavírus jelenlétét, ám szerinte a honi egészségügy vezetői a korszerűtlen gépeket vásárolják meg, mert az olcsó, korszerű eszközökön nem tudnak pénzt keresni.

(A lap arról is elfelejtett beszámolni, hogy az említett céget május 11-én alapították.)

3. A portál azzal riogatott, hogy az épülő Paks II-höz hasonló atomerőművekkel komoly problémák vannak. A lap egy belarusz és egy leningrádi atomerőműben történt állítólagos robbanásokat említ példaként, és közölte, hogy Finnország le akarja állítani a Paks II atomerőműhöz hasonló hanhikivi atomerőmű építését. Erről is kiderült, hogy nem egészen így van. A szerző, az MSZP Szabad Sajtó Alapítványának kitüntetettje, Kardos Ernő.

4. A Hírklikk.hu közölte az RTL álhírét, miszerint repülővel érkezik Magyarországra az első adag koronavírus elleni oltóanyag. Talán már meg sem lepődnek rajta, hogy erről a hírről is kiderült, hogy nincs sok köze a valósághoz.

5. Álinterjú a miniszterelnökkel. A lap egy Orbán Viktorral készült interjúnak látszó írást közölt. Hogy mentsék a helyzetet, zárójelben persze képzelt riportnak nevezték a klasszikus interjúformában közölt cikket, a végére pedig utólag odaírták, hogy mindez egy ironikus írás akart lenni.

Függetlenség (helyett MSZP-s szálak)

A Hírklikk.hu-ról korábban az Origó.hu írta meg, hogy impresszuma szerint a lap kiadója az MSH Média Kft., amelynek egyik ügyvezetője és tulajdonosa, Wirth Zoltán, aki mindkét tisztségben osztozkodik a pécsi sportéletben évtizedek óta vezetőként tevékenykedő Máté Jánossal. Mátét egyébként 2019 decemberében nevezte ki a baloldali többségűvé vált helyi közgyűlés a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. élére.

Wirth Wikipédiáról azóta törölt életrajza szerint 2002-től politikai tanácsadóként dolgozott. Később pedig több ismert magyar médium működtetésében is részt vett, így (céges érdekeltségein keresztül) fontos szerepet töltött be több, szocialistákhoz köthető médium, így a Stop.hu, a Sztárklikk.hu életében, jelenleg pedig a Hírklikk.hu-t és a Pécsi Stopot irányítja.

Az Origó.hu szerint

Wirth az MSZP-s pártpénztárnok, Puch László bizalmi embere, és korábban bejárása volt a szocialista párt legfelsőbb köreibe.

Pár éve Németh Gábor, az MSZP-hez közel álló Egyenlítő blog korábbi főszerkesztője azt állította, hogy Wirth nem egyszer kapott súlyos milliókat a párt óbudai irodaépületében működő pártkasszából. A jászberényi időközi választáson Wirth aktív szerepet vállalt az ellenzéki összefogás jelöltjének oldalán.

„Azt hiszem, piszok sokat dolgoztunk” – kommentálta az eredményt. Közösségi oldalán egy képet is közzétett, amin a Jobbik vezérkarával ünnepel.

Wirth Zoltán és az összefogás jelöltje
Fotó: Origó.hu

Az MSZP-s kézi vezérlés legerősebb bizonyítékát azonban a Hírklikk.hu épp maga szolgáltatta, amikor véletlenül kitették Korózs Lajos kamuvideójával kapcsolatos mentegetőző nyilatkozatának egy olyan verzióját, amelyben benne maradt néhány érdekes mondat.

A szövegben vélhetően a párt Korózsnak szóló utasításai maradtak benne:

„[…] itt Lajostól néhány személyes mondat is belefér, mit tett képviselőként az elmúlt években” – volt olvasható a cikkben. Persze csak rövid ideig, mert az írást gyorsan kicserélték egy újabbra. A Vasárnap.hu-nak azonban szerencsére maradt egy képernyőképe az eredeti cikkről. Íme:

Pártutasítás?
Fotó: Vasárnap.hu

A baloldali politikusok és megmondóemberek rajonganak érte

Karácsony szerint a lapban „újságírók dolgoznak és nem fizetett propagandisták”. Szél Bernadett azért szereti, mert itt szabadon elmondhatja a véleményét. Vágó szerint meg kell becsülni minden fórumot, ami nem „kormánypropaganda”. Z. Kárpát úgy véli, a Hírklikk.hu mindenkire kíváncsi, és nem kirekesztő (ezt a kifejezést külön érdekesség egy jobbikos politikus szájából hallani),

Schmuck Erzsébet a sokszínűségéért rajong, a hitlerező DK-s László Imre szerint a Hírklikk.hu sokoldalú lap, Márki-Zay szerint a Hírklikk.hu elfogulatlan és objektív.

Az MSZP-s Tüttő Kata pedig arra kérdésre, hogy hogyan reklámozná a lapot, azt válaszolta, megkérdezné az ellenzéki politikusokat és civileket, hogy ők mivel reklámoznák a Híklikk.hu-t, és egy válaszaikból összevágott videót használna erre.

Nos, az MSZP-hez köthető portálnak meglepő módon pontosan ilyen reklámot állítottak össze. A vicces videót itt tekintheti meg:

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.