Bérlakásépítés helyett kilakoltatás

Magyar Nemzet
2020. 02. 20. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szociális bérlakás építési, hanem kilakoltatási programot indítottak ígéreteikkel ellentétben a váci balliberális politikusok – erről adott hírt a ­Váconline.hu. Az internetes portál féltucat példát hozott fel az elmúlt évekből arra, hogy a balliberális pártok folyamatosan a kilakoltatások teljes és azonnali leállítását követelték.

Kiemelték: ugyanazok, akik korábban embertelennek és szívtelennek nevezték a kormányt, amiért nem hirdet határozatlan időre általános kilakoltatási moratóriumot, most a helyi hatalom birtokában a korábbinál sokkal szigorúbb feltételeket szabnak a szociális és ­piaci alapú lakásbérlőknek, és láthatóan nagy erőkkel készülnek a tömeges kilakoltatásokra.

Ezt arra alapozzák, hogy Fehér Zsolt, a Jobbik váci elnöke, városi és megyei önkormányzati képviselője a Váci Naplónak a napokban azt nyilatkozta, hogy átvizsgálják mind a négyszáz önkormányzati bérlakásszerződést, és az új szabályok szerint az általuk indokoltnak tartott esetekben nem hosszabbítanak, s „a legvégső esetben jön a szerződésbontás és a kilakoltatás”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.