Cseh Katalin úgy vág vissza, hogy nem mond igazat

A Momentum uniós képviselője a cégiratokra hivatkozik, de igencsak pontatlanul.

Magyar Nemzet
2021. 07. 20. 15:27
Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 6. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje a Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik EP-listavezetõjével közösen tartott EP-választás: az Európai Unió jövõjérõl címû sajtótájékoztatón az Országgyûlés Irodaháza elõtt 2019. május 6-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán

A Momentum uniós képviselője a cégiratokra hivatkozik, de igencsak pontatlanul.

Megpróbálta kimagyarázni magát Cseh Katalin a körülötte kialakult botrányos helyzetből, de a Momentum uniós képviselője úgy próbálta ezt megtenni, hogy lényegében valótlan állítást tett. A politikust nyilvánvalóan megcáfolják a céges iratok.

A Bennfentes.net mai lebuktató cikke kapcsán Cseh Katalin a közösségi médiában úgy fogalmazott: az írás szerinte pusztán propagandacikk, ami lejáratónak is nehezen nevezhető. A Momentum európai parlamenti képviselője azzal érvel, hogy a tényfeltáró cikk egyszerűen összeadta az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapja vezetett. „Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval azelőtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről” – írta Cseh Katalin.

A valóság ezzel szemben az, hogy – miként az éppen a cégiratokból kiderül – a politikus 2013. január 25-től 2018. január 10-ig vezette a Pannónia Nyomda Kft.-t, miközben már 2015-ben a Momentum Mozgalom alapítói között volt, majd 2017 augusztusában, a párttá alakulás után elnökségi taggá választották. Ezek szerint hosszú időn át közéleti szereplőként, politikusként vezette a nyomdacéget, amivel uniós pénzeket nyert el.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Cseh Katalint lebuktatta ma a Bennfentes.net cikke: az oknyomozó portál különféle adatbázisokból kikutatta, hogy összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatás landolt azoknál a vállalkozásoknál, amelyek különböző szálakon a Momentum európai parlamenti képviselőjének volt családi vállalkozásához köthetők. Mindezt úgy, hogy a baloldal egyik rendszeresen hangoztatott állítása szerint idehaza szinte csak Fidesz-közeli cégek juthatnak uniós pénzekhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.