Újabb részletek derülhetnek ki a botrányban

Ismét felbukkant az interneten a Cseh Katalinhoz köthető ügyet kirobbantó maszkos alak. Azt üzente: van még információ ott, ahonnan az eddigiek jöttek.

Jakubász Tamás, Hírcentrum
2021. 07. 25. 17:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap újabb videóval jelentkezett a sajtóban csak Anonymousként emlegetett álarcos alak. Az ismeretlen robbantotta ki egy hete azt a botrányt, amely a Momentum európai uniós képviselője, Cseh Katalin körül bontakozott ki az elmúlt napokban. A Bennfentes.hu oknyomozó portálon most közzétett felvételen az álarcos újabb konkrétumokat ugyan nem árult el, azt azonban megjegyezte: van még ott, ahonnan ez jött.

Lemaradt a botrány valamelyik fontos mozzanatáról? ITT összefoglaltuk az ügy fontosabb részleteit.

Ezzel nyilván arra utalt, hogy

további, a baloldali politikusra nézve kellemetlen részletek kerülhetnek napvilágra hamarosan. Erre enged következtetni az ismeretlen azon megjegyzése is, miszerint a pályázati iratokból világosan kiderül, miért tartja Cseh Katalint kétszínű politikusnak.

A pályázati iratok már eddig is megannyi részlettel szolgáltak. Először is megtudhatta belőle a közvélemény, hogy Cseh Katalin éveken át vezette a családi vállalkozást, ahogy azt is, hogy e társaság köré kisebb céghálózat kapcsolható. A nagyjából féltucat vállalkozás az évek során 4,8 milliárd forint uniós támogatáshoz jutott. Az iratokból kiderült ezek mellett az is, hogy Cseh Katalinék cége több közbeszerzést is elnyert, volt közöttük olyan, amelynél kétségek is megfogalmazódtak.

Az előbbiek miatt a Központi Nyomozó Főügyészséghez érkezett feljelentés, utóbbiak a Gazdasági Versenyhivatalnak adhatnak feladatot.

A botrány horderejét jól mutatja, hogy politikai elemzők már azt is felvetették: a Momentumnak azonnal el kellene távolítania soraiból a képviselőt, akinek politikai karrierje is véget érhet. A baloldali média ugyanakkor nem talált a történetben különösebb hírt: lényegében elhallgatták a Cseh Katalin körül kibontakozó botrányt.

Időközben megérkezett az ígért leleplezés,

a Demokrata tálalásában. Azt minden politika iránt érdeklődő tudja, hogy Cseh Katalin és a Momentum 2017-ben a Nolimpia-kampánnyal, a magyarországi olimpiát megtorpedózó aláírásgyűjtéssel szerzett magának ismertséget. Azt viszont eddig csak kevesen tudhatták, hogy Cseh Katalin cégvezetőként 2016-ban még a magyar olimpiára is hivatkozva kért uniós támogatást. Amit a cég később meg is kapott. A részletekről EBBEN a cikkben olvashat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.