Italboltba menekült a kérdések elől az MSZP-s képviselő

A Hír TV Informátor című műsorának stábja csak kérdezni akart Gurmai Zita MSZP-s képviselőtől, aki fejvesztve elkezdett menekülni.

2020. 05. 19. 11:14
null
Print
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Informátor című műsorának stábja épp a Fehér Háznál – a Képviselői Irodaháznál – forgatott, és ellenzéki politikusokat szeretett volna megkérdezni a Gyöngyöspata kapcsán hozott Kúria-ítéletről, amikor megérkezett Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője. Innentől olyan üldözés vette kezdetét, amelyet még nem látott a közvélemény az elmúlt 30 évben.

A jelenetről az Informátor műsorvezetőjét, Szarvas Szilvesztert kérdeztük. – Hétfőn készült ez a felvétel, épp a Fehér Ház előtt kérdezgettünk politikusokat, majd megérkezett az autójával Gurmai Zita – mesélte a Magyar Nemzetnek a műsorvezető, aki szerint már a leparkolás előtt meglátta őket a képviselőnő, és csak 5 percnyi telefonálgatás után szállt ki az autójából. – Azt hittük, hogy a Fehér Ház főbejáratán fog besétálni, és majd tudunk kérdezni tőle, de kiszállt és elkezdett futni az ellenkező irányba – mondta nevetve Szarvas.

Az biztos, hogy az utóbbi évektizedek egy legjobb üldözési jelenete folyt le. A felvétel 47. másodpercében látható Gurmai Zita kiváló testcsele, amelynek váratlan és páratlan kivitelezése még Szarvas Szilvesztert is meglepte. A riporter lépéshátrányba került, Gurmai pedig menedéket lelt egy italboltban.

Az eset komikusságán kívül rávilágít egy szomorú tényre: az MSZP az a párt, amelytől alig lehet kérdezni. A párt sajtósa, Nyakó István elvétve válaszol a kérdésekre, ha válaszol egyáltalán. Az MSZP-s politikusok első alkalommal felveszik a telefont az újságíróknak, majd miután kiderül, hogy mondjuk pont a Magyar Nemzettől telefonál az ember, akkor azt mondják, hogy „később visszahívom”. De aztán sosem hívnak vissza, a telefonszámot pedig elmentik „Ne vedd fel néven”. Mindeközben sírnak a parlamentben a sajtószabadság miatt.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.