Karácsony interjúja csak növelte a kérdőjelek számát a nyelvvizsgabotrányával kapcsolatban

A nyelvvizsgabotránya tisztázása helyett Karácsony Gergely a kormány ellen uszított egy friss interjúban.

Munkatársunktól
2021. 05. 25. 10:07
null
A miniszterelnök-jelöltként is induló Karácsony Gergelyt folyamatos kontroll alatt tartja Gyurcsány Ferenc Forrás: Magyar Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely uszító kijelentésekkel, megalapozatlan állításokkal, és önmagát áldozatként beállítva igyekszik elterelni a figyelmet a közelmúltban kirobbant nyelvvizsgabotrányáról a Telexnek adott, ma megjelent promóciós interjúban.

Karácsony Gergely tagadja, hogy akár csak egyeztetett is volna Gyurcsány Ferenccel a miniszterelnök-jelöltségéről

Amellett, hogy a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének az országvezetői képességeivel kapcsolatban eddig is meglévő kérdőjeleket tovább szaporítja a hiányos idegennyelv-tudása, az is felmerült, hogy jogtalanul tevékenykedett adjunktusként. Sőt, azt sem sikerült még megnyugtatóan tisztáznia, hogy jogszerűen szerzett-e diplomát.

Bár a főpolgármester az ellene irányuló „szarcunaminak” nevezte ezeknek a számára kellemetlen ügyeknek a felemlegetését, arra egyáltalán nem tért ki, hogyan is fordulhatott elő, hogy a nyilvánosan elérhető életrajzaiban olyan valótlan állítások szerepeltek, hogy doktorátusa és nyelvvizsgája is van.

Ezekre a kérdésekre állítólagos diszlexiája emlegetésével sem adott választ. Az pedig igencsak különös, hogy beszámolója szerint „kinőhette” a huszonéves korában az angoltanára által diagnosztizált részképességzavart, sőt, azt is állította, hogy olyan hatékonyan „kompenzált”, hogy már az átlagnál sokkal gyorsabban képes elolvasni hosszabb szövegeket is.

A fenti ellentmondásokról olyan légből kapott állításokkal próbálta elterelni a figyelmet, hogy „a kormányzat legfelsőbb köreiből” megkérdezték tőle, „mit kér” azért, hogy ne induljon az előválasztáson. Erre szavai szerint azt a népmesei választ adta, hogy „ne legyenek ilyen gonoszak”.

Saját táborát olyan kifejezésekkel igyekezett felhergelni Karácsony, hogy a kormány „gyilkosként lép fel” vele szemben, illetve, hogy „olyasvalakivel szemben, aki meg akar ölni, muszáj felvenni a kesztyűt”.

A főpolgármester azon alaptalan, ám hangzatos állítása is a figyelemfelkeltést szolgálhatta, hogy „a kormány belülről iszonyatosan feszült”. Sőt, szerinte „olyan gyűlölettel beszélnek egymásról kormánypárti politikusok, hogy ahhoz kevés ellenzékinek lenne szókincse”.

Különös, hogy a kormányzati politika belső ügyeiben ilyen jól értesült Karácsony állítólag meg sem kérdezte a saját oldalát, a szivárványkoalíciót vezető Gyurcsány Ferencet, mit gondol arról, hogy megmérettesse-e magát kormányfő-jelöltként.

Ezt már önmagában az az árulkodó jelenet is valószínűtleníti, hogy Gyurcsány egy közös sajtótájékoztatón egyetlen feddő krákogással teljesen kizökkentette a neki nem tetszően nyilatkozó Karácsonyt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.