Megszületett az ítélet Berki Krisztián büntetőfékezési ügyében

Két év börtönre ítélte a bíróság Berki Krisztiánt. A férfi ellen azután indult eljárás, hogy Budapesten egy BKV-busz előtt indokolatlanul nagyot fékezett. A busz sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést, és hátulról belerohant Berki autójába. A buszon több utas is megsérült, ahogy Berki felesége is, aki a celeb mellett ült. Berkinek egyelőre nem kell börtönbe mennie, a bíróság négy évre felfüggesztette az ítéletet. Az Origó helyszínen tartózkodó munkatársa szerint elfutott az újságírók elől, amikor megérkezett a bíróságra – számolt be a hírről a portál.

Forrás: origo.hu2021. 07. 13. 13:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőfékezés miatt indult eljárás ellene.

A vádirat szerint a következő történt: egy BKV-busz beállt a Megyeri temetői megállóba, majd miután az utasok le- és felszálltak, továbbindult, és szinte azonnal besorolt a kétszer két sávos úton a belső sávba, mert nem sokkal távolabb balra kellett volna kanyarodnia.

A belső sávban gyorsan érkezett a luxusautójával Berki, aki a vád szerint kilencvennel hajtott ötven helyett,

ám a busz miatt lassítania kellett. A celeb ezután megelőzte a buszt, majd teljes erővel fékezett, a rendőrségi vizsgálat szerint indokolatlanul.

A buszvezető nem tudta elkerülni az ütközést. Az egészről videó is készült.

Az ütközéstől többen megsérültek: az ülő utasok közül volt, aki a földre esett, mások az előttük lévő kapaszkodórudakban ütötték meg magukat. Egy női utas előrelendülve, a kapaszkodórúd körül megperdült. De megütötte magát a celeb felesége is az autóban.

most is a buszsofőrt hibáztatja

Két és fél év szabadságvesztés kiszabását kérte a vádiratban az ügyészség Berki Krisztiánra, aki 2018-ban a vád szerint szabálytalanul megelőzött egy BKV-buszt, bevágott elé, majd büntetőfékezett előtte. A celeb vállalkozó tagadja a büntetőfékezést, a szabálytalan előzést elismeri.

Tovább

Az ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb és jelentős kárt okozó rongálás miatt is vádat emelt Berki Krisztián ellen. A vádiratban indítványozták: beismerés esetén Berkit a bíróság ítélje 2 év 6 hónap börtönre.

Berki Krisztián azonban nem tartotta magát bűnösnek, ezért tárgyalássorozat indult ellene.

A Blikk beszámolója szerint az ügyész ma a perbeszédében azt mondta: indokolt, hogy Berki letöltendő börtönre ítéljék:

„A vallomásokból és egyéb bizonyítékokból egyértelmű, hogy semmi nem indokolta a vádlottnak, hogy megálljon, fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz. A buszvezető a legjobb szándéka szerint próbálta elhárítani a balesetet, amelynek végül ütközés lett a vége. Indokolatlanul, szándékosan hozta létre a vádlott a veszélyhelyzetet.”

Berki az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát, és azt mondta, nem érzi magát felelősnek, ezért kérte, hogy a bíróság mentse fel. A bíróság ezután rövid szünetet rendelt el, majd két év börtönre ítélte Berkit, amit négy évre felfüggesztettek, emellett pénzbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Instagram/berkikrisztian

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.