Varga Mihály: Lehetőséget ad, aki a nevelésbe fektet be

A nevelésbe történő befektetés fontosságáról beszélt a pénzügyminiszter, egy megújuló gimnázium bokrétaünnepén.

Forrás: MTI2021. 05. 25. 12:47
null
Fotó: TRIEBER JULIA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a nevelésbe fektetünk be, akkor a gyerekeinknek adunk olyan lehetőséget, amelyet kihasználva, az életbe kikerülve meg tudják majd állni a helyüket – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a megújuló Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium bokrétaünnepén, a II. kerületben. Felidézte: a kormány 2018-ban arról döntött, hogy hárommilliárd forinttal támogatja a beruházást.

A tárcavezető hangsúlyozta, vannak még kihasználatlan lehetőségek az egyházi oktatásban.

A fennállásának századik évfordulóját jövőre ünneplő Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium a II. kerület egyik legnépszerűbb intézménye, ahol 24 osztályban több mint hétszáz diák tanul – emeli ki a tájékoztató.

Varga Mihály a megújuló gimnázium bokrétaünnepén
Fotó: Varga Mihály / Facebook

– A mostani beruházással létrejön az intézmény új közösségi tere, amely méltó helyszíne lesz a rendezvényeknek. Megújul az iskola könyvtára, és kialakítanak egy új szaktantermi szárnyat is a természettudományi tárgyak magasabb színvonalú oktatása érdekében – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.