Fogyókúra éhezés nélkül: 5 napos krumplidiéta

A krumpli hízlal – hallhattuk sokszor. A krumplidiéta viszont fogyaszthat!

null

A krumpli hízlal – hallhattuk sokszor. A krumplidiéta viszont fogyaszthat! A krumpli igen nagy mennyiségű keményítőt tartalmaz, laktat, kiegyensúlyozza az anyagcserét. Ha nem olajban sütjük, hanem más zöldségekkel fogyasztjuk, a burgonya lehet kimondottan diétás is! Lássuk a krumplidiéta mintaétrendjét!

Reggeli

1 dl grépfrútlé, 1 szelet teljes őrlésű sötét rozskenyér vagy 1 rozszsemle 1/2 teáskanál vajjal. Kevés tehéntúrót vagy sovány sajtot és paradicsomot, zöldpaprikát, uborkát tehetünk rá. (210 kcal)

Tízórai és uzsonna

1 pohár natúr joghurt lenmaggal. (95 kcal)

1. nap

Ebéd: Burgonyaragu

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk. 1 kis fej hagymát kevés olajon megpárolunk, hozzáadunk 1 szál karikára vágott sárgarépát. Sóval, őrölt korianderrel fűszerezzük és megpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, összemelegítjük, 1 kanál tejszínnel gazdagítjuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, fejes salátát kínálunk hozzá. (350 kcal)

Vacsora: Svájci burgonya csőben sütve

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, hosszában, héjastul kettévágjuk. Tálba helyezzük és megkenjük 2 gerezd zúzott fokhagymával. Beborítjuk 4 dkg felszeletelt, olvadós sajttal. Sütőben 10 percig sütjük, frissen őrölt borssal megszórjuk. Fejes salátát kínálunk hozzá ecetes-olajos-mustáros öntettel. (330 kcal)

2. nap

Ebéd: Karaj kertészné módra

20 dkg burgonyát héjában megfőzünk. Meghámozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük. 5 dkg mirelit zöldborsót sós gőzben megpárolunk, 1/2 teáskanál vajjal és petrezselyemmel összekeverjük. 10 dkg lezsírozott sertéskarajt teflonserpenyőben megsütünk, sóval, borssal fűszerezzük. Citromgerezddel díszítjük. (340 kcal)

Vacsora: Szalonnás burgonyasaláta

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, kihűlve felnegyedeljük. 4 dkg angolszalonnát teflonserpenyőben ropogósra sütünk, zsírját kiöntjük. 10 dkg jégsalátát tálra rendezünk, ráhelyezzük a burgonyát és 1 fej karikára vágott lilahagymát. Megszórjuk a szalonnapörccel. Ecetes-olajos öntettel meglocsoljuk, 5-6 pirított zsemlekockával meghintjük. (340 kcal)

3. nap

Ebéd: Mediterrán tojáslepény

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, kihűlve felkarikázzuk. 1 csíkokra vágott zöldpaprikát 2 paradicsommal és 1 gerezd fokhagymával 2 teáskanál olajon megpárolunk. Sóval, pirospaprikával ízesítjük. Másik serpenyőben, 1 teáskanál olajon megpirítjuk a burgonyát. Ráhalmozzuk a zöldségeket és leöntjük 1 felvert, fűszerezett tojással. Ha megsült, frissen vágott metélőhagymával meghintjük. (340 kcal)

Vacsora: Tavaszi krémtúró

10 dkg tehéntúrót átpasszírozunk és kikeverjük 3 dkg friss sajttal meg 2 kanál joghurttal. Apróra vágott vegyes zöldfűszerekkel ízesítjük. 20 dkg héjában főtt burgonyához kínáljuk. Salátát fogyasztunk hozzá. (330 kcal)

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Sültkrumpli – Mindent a világ legnépszerűbb sült zöldségéről

A sült krumpli meglehetősen egyszerűnek és egysíkúnak tűnő étel, holott számos izgalmas változatban elkészítve nem feltétlenül kell a gyorséttermek világát idéznie – írja a mindmegette.hu.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.